8 Hz, 432 Hz – naravna frekvenca planeta in človeškega telesa in možganov

 Zvok, ki ga oddajajo delfini ima frekvenco 8 Hz (tj. 8 nihajev na sekundo), ki je neslišen za ljudi. Sonične frekvence, ki jih oddajajo, ustvarjajo polje, ki vodi možgane in biomolekularno zgradbo telesa v njuno uravnoteženo stanje 8 Hz. To je bilo preverjeno z raznimi znanstvenimi raziskavami, ki so pokazale, da, če so ljudje izpostavljeni tem frekvencam, se jim izboljša mentalno in fizično ravnovesje, umirijo se in razbremenijo stresa.

To je zato ker je frekvenca 8 Hz prisotna v harmoničnem polju Zemlje in spodbuja alfa (8-12 Hz) in theta (4-8 Hz) valove v možganih in telesnih celicah.

Raziskave so pokazale, da se s pravilno meditacijo z zaprtimi očmi spodbuja možgane, da so dejavni z alfa valovi. To usklajuje  obe možganski polovici. Tako so možgani spet dejavni s frekvenco 8 Hz.

V 60-ih letih sta Dr. Puharich in Dr. John Taylor odkrila, da je 8 nihajev na sekundo prav tako frekvenca, ki spodbuja možgane k aktiviranju super občutljivih sposobnosti kot so telepatija, telekineza, videnje na daljavo in druge speče sposobnosti v vsakomur od nas. 8 Hz ima zelo poseben učinek na človeški um.

8 nihajev na sekundo (= 8 Hz) poveča sposobnost učenja, vodi nas v stanje Theta valov (tj. stanje možganov v njihovi največji ustvarjalnosti in k globokim intuitivnim zaznavam (znanstvenim, mističnim…).

Znanstvene raziskave so tudi pokazale, da 8 Hz odbija škodljive frekvence mobitelov, mikrovalov …

8 Hz je neslišnih za človeško uho. Lahko pa slišimo njegove harmonije kot 72 Hz, 144 Hz, 256 Hz, 432 Hz, ki imajo enak učinek.

440 Hz (sedanji svetovni standard za uglasitev glasbil) vodi do očitnega povečanja dejavnosti leve možganske polovice in s tem povzroči povečanje beta stanja. To je neuravnoteženo stanje.

432 Hz (harmonija od 8 Hz) vodi do uravnoteženja obeh možganskih polovic (alfa in beta). To je zelo pomembno za naše mentalno in fizično zdravje.

Igranje in poslušanje glasbe uglašene na A=432 Hz uravnoveša telo in okoliško naravo, daje primarno ravnotežje miru in blaginje. Učinkuje dobrodejno na celoten planet in Življenje na njem.

 

 

 

Flavia Vallega Krystael in Riccardo Tristano Tuis

(prevod iz videa YouTube: 8 Hz THE HEALING SOUND OF DOLPHINS)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: