Art of Living

Domov » Domov » “Bleščeči konj” rakitovec

“Bleščeči konj” rakitovec

Hippophae rhamnoides; pomeni bleščeči konj

Ime Hippophae rhamnoides – bleščeči konj – je rastlina rakitovec dobila iz časa, grških bitk. Po pripovedovanju legende se je izmučeni vojščak s svojim na smrt izmučenem in shiranem konju vrnil iz boja. Konju je dal jesti liste drevesa rakitovca ali morske krhlike. Konj si je čez noč opomogel in ko je jedel to hrano je postajal vse vitalnejši, dlaka se mu je začela bleščati. Vse to zaradi te super rastline.

Kaj je Hippophae rhamnoides? Gre za  znanstveno ime  listopadnega grma rakitovca ali manjšega  drevesa iz družine oljčičevk. Za to rastlino pravijo, da je oljka na steroidih. In to vse zaradi vsebnosti zdravilnih učinkovin v optimalnem razmerju za človeka in v povsem naravni obliki.

Kaj vsebuje olje rastline morske krhlike?

Super rastlina, Seabuckthorn (morska krhlika, rakitovec), katera raste na področju Rusije, Kitajske, Severne Evrope.

Edina rastlina, ki ima vse omege maščobne kisline: omega 3, 6, 7 in 9. Omega esencialne maščobne kisline pomagajo, da se v maščobi topni vitamini (A, D, E in K) ohranijo.

Izredno veliko karotenoidov – vitamin A – deluje antioksidativno, ima anti-age funkcijo.

in tokoferolov- vitamin E.

Veliko vitamina C

Celotno skupino vitaminov B, vključno z B12, kar je za ta vitamin redkost, da se nahaja v rastlini v naravni obliki.

Vsebuje minerale: kalcij, železo, magnezij, kalij, natrij, cink, selen, baker.

190 bioaktivnih učinkovin za telo

5HT- hormon sreče, serotonin. Ta hormon vpliva na človekova čustva, pritisk, temperaturo telesa in hormonski sistem. Ima antiinfekcijsko in antiradiacijsko funkcijo, preprečuje razvoj raka v telesu.

prenos

 

%d bloggers like this: