Art of Living

Domov » Domov » Spirit of Now

Spirit of Now

Trenutek SEDAJ! To preprosto početje vedno bolj uporabljam v praksi. Se zaustavim, uživam in samo za trenutek preneham razmišljati. Upam, da od tega dobiš toliko kot jaz.
Pavza in Tišina.
Samo zaustavljen trenutek in Tišina . Nič drugega. In opazujem svojo izkušnjo. Opazujem kaj je v meni, čutim svoje telo od znotraj.  V tem trenutku. Pojavijo se različne zaznave – tiščanje v prsih, napetosti v hrbtenici, zvoki in vonjave. Telesni občutki ene ali druge vrste. Morda nekaj čustev ali splošno razpoloženje. In skupaj z njimi nekaj misli. Morda nekatera čustva močno prevladujejo v pozornosti. Nekatera so bolj v ozadju. Nekatera so tako zadaj, da jih spregledam.

Ko opazite, da ste v pogovoru s samim seboj, izberite, da ga zaustavite. Samo za trenutek.

Ko se odločimo, da ga zaustavimo, ne želimo narediti ničesar drugega, kot da preprosto zaustavim sledenje misli. Odmaknem svoje zanimanje za samopomoč.

In potem spustim pozornost.

Verjetno se boste od tega trenutka dalje bolj zavedali različnih misli in občutkov, ki so tam.

Poleg vsega, kar boste doživeli, je morda tudi večji občutek lahkosti – namig notranjega miru,  nežne sreče, občutek prostranosti in jasnosti ali kakšno drugo kvaliteto.

Če je tako, si dovolite, da uživate, da uživate v trenutnih trenutkih.

Včasih lahko zaznate rahlo razmišljanje v ozadju, razmišljate o vaših izkušnjah, morda o tem, kar opazite, ali o drugih mislih, ki so se zavlekle.

Če je tako, ne sledite jim. Naj gredo za zdaj.

Dovolite, da se globlje potopite v to, kako se počutite, da se za trenutek zaustavite. Občutite svojo živost, svoje Bitje od znotraj. Bitje, ki je duhovnega izvora. Skozi dihanje ga lahko začutite..

In uživajte!

Pozneje, kadarkoli se vam zazdi, se ponovno zaustavite.

In spet … in spet…

Ampak ne dovolite si, da bi začasno zaustavljanje postalo rutinsko, ne iščite enako izkušnjo, enak ritual, enake zaznave,  ali da vam to postane ritual, ki ga “počnete”. Takrat bo praksa izgubila svojo vrednost in moč.

Vsaki “pavzi” “zaustavitvi ” naredite novo preiskavo sebe v trenutku. Bodite radovedni, kako se počutite – kot da je to prvič.

Uživali boste v trenutkih, ki bodo prvi in enkratni in neponovljivi. In tako naprej iz trenutka v trenutek…vedno SEDAJ!

Spirit of Now P.Russel

 

%d bloggers like this: