Art of Living

Domov » Domov » Ustvarjalna zavest skozi boginjo Brigid

Ustvarjalna zavest skozi boginjo Brigid

Brigantes je keltska Boginja vode. Kelti so imeli veliko znanja o magiji ustvarjanja in življenja z naravo. Eno izmed najpomembnješih boginj Brigantes iz katere je izšlo ime Brigita, Brigid, so slavili in jo oboževali. Ime Britanija je izšlo prav iz imena Brigantija.

Kdo je bila Boginja Brigantija? Zanima me globlji pomen in simbolika.

goddess-brigid

 

Po ustnem in pisnem izročilu je bila Brigantija Boginja vode in rek. Boginja kovačev in pesnikov, plodnosti, ognja, živali, poljedelstva, obilja.

Hermetiki o stvarjenju življenja pravijo, da nastane z igro ognja in vode. Ogenj daje toploto in voda oživlja. Življenje nastane z igro ognja in vode s posrednikom elementa zraka. Iz teh treh elementov, skozi zavest prizemljimo ideje (4.element zemlja), ki nastanejo v naši alkimistični peči ali našem telesu. Vsi štirje elementi pa izidejo iz petega elementa etra. Eter je povsod prisoten v nas in okrog nas. Eter je medij za prenos informacij iz polja akaše, ki pomeni “vse v vsem ali Bog”. Znanstveniki omenjajo vseprisotno informacijsko polje. Dr.Grigorij Grabovoj pravi, da je to kot kozmični internet. Z razvijanjem intuicije imamo dostop do tega polja. Tu so shranjene vse informacije o preteklosti, sedanjosti in prihodnosti. Edina večnost je v trenutku “sedaj”, ki je najbolj pomemben. Mi smo v večnosti edino lahko takrat, ko smo s svojo zavestjo v trenutku sedaj. In vse kar obstaja je en velik trenutek sedaj iz katerega se rojevajo ustvarjalne ideje.

Da mi te ideje (pesništvo) lahko zmanifestiramo (simbol kovačev, ki kujejo vroče železo) morata biti prisotna element vode in ognja. To ne pomeni samo fizično. Element vode na informacijski ravni pomeni, čustva, občutiti moramo čustvo ljubezni ustvarjanja in ognja-moške energije zaščite, moči in prodornosti, akcije, dejanja. Ko sta ta dva elementa skozi dihanje (zraka) v ravnotežju ustvarjamo kar nas navdihne poezija.

Svoje telo videti z višjega vidika:

  • fizično telo (zunanji vidni ovoj)
  • astralno (čustveno) in
  • mentalno (miselni ovoj).
  • Naslednji je duhovni, na katerem nivoju smo vsi povezani.  Ta telesa si predstavljamo kot “babuške”. Eno je v drugem. In kadar s svojo zavestjo vplivamo na enega se avtomatsko spreminjajo tudi ostala. Prva pomembna stvar je, da so ta telesa v ravnotežju.

TAKO NASTANE USTVARJALNA ZAVEST!!

Brez vode ni življenja. Torej voda je najpomembnejša za oživljanje idej in kovanja idej v pojavni zemeljski svet. Voda predstavlja žensko energijo, intuitivno, čustveno ter inspiracijsko. Leva stran (če smo desničarji) predstavlja žensko energijo, čustveno in sprejemno. Medtem ko je ogenj domena moške energije, razuma in intelekta. Simbol moške energije je desna stran (če smo desničarji, sicer je obratno). Predstavlja element ognja.

images (11) keltski spomenik boginji Brigantiji. V levi roki drži kroglo-sfero, v katero zapiše ideje, pesništvo, inspiracije, jih oživlja z vodnim elementom. V desni roki drži sulico, simbol moške energije, akcije in ognja, širjenja idej in kovanja. Zato vsi stari spisi pišejo, da je boginja Brigid zaščitnica pesnikov in kovačev.

images (1)

 

Njen simbol križa je na moč podoben kljukastemu križu. Iz tega se vidi, da je njen simbol starejši in zelooo pomemben pri udejanjanju idej. Toda, pozor, delovati vedno v najvišje dobro in božanske sile nas bodo podprle.

Zakaj dve podobi Boginje Brigantije? Temna ponazarja, čas mirovanja, narava spi, čas zime, čas da premislimo, prečistimo svoje alkimistično telo, ga predihamo in pripravimo teren za pomlad, ko bo posijalo sonce, ki bo oživelo naše ideje. Začetek pomladi ponazarjajo zvončki.  Simbol križa pomeni simbol štirih elementov iz katerih izide naša realnost in manifestacija skozi ogenj, voda, zrak, zemlja.

Simbol Boginje Brigid je labod, veličastna ptica, ki ponazarja ljubezen in čistost. Močni, veličastni so labodi v Angliji v lasti kraljice – ali vsaj tako misli večina ljudi.

 

 

 

Napaka
This video doesn’t exist

 

 

 

%d bloggers like this: