Zelišče krvavi mlečnik zdravilo za jetra, kri, oči, kožnega raka

KRVAVI MLEČNIK

Iz receptov Marije Treben najdemo pozabljeno divje zelišče krvavi mlečnik(chelidonium majus).

Iščemo zdravje povsod, le okrog sebe, svojega doma se ne ozremo. To se mi je zgodilo, ko sem prebirala stare recepte o zdravilnih zeliščih, ki jih ponavadi na vrtu zatiramo kot plevel. Marija Treben je zapisala svoje izkušnje z zdravljeni z divjimi zelišči, kjer piše kako zdravilen za oči je krvavi mlečnik. Pomislila sem, le kako bi ga našla v naravi? In potem, ko sem videla sliko v njeni knjigi in bila malo bolj pozorna, sem ga našla, ne boste verjeli kje, skoraj pred pragom svoje hiše. Rastel je ob sivki, ob ograji kot plevel. Ponavadi smo ga pokosili. Bila sem presrečna. Čeprav ga prej sploh opazila nisem.

Zdravilne rožce nam rastejo pred pragom, mi pa jih niti ne opazimo

Ko začneš gledati z očmi narave opaziš, da je tam vse. Narava nam daje vse rešitve za naše težave. V tem zapisu bom opisala rastlino krvavi mlečnik, ki je neprecenljiv za zdravljenje oči. Danes, ko vsi gledamo v ekrane, telefone nam je še kako dobrodošel.

Krvavi mlečnik božji blagoslov za oči

KRVAVI MLEČNIK

Kvavi mlečnik znan tudi kot bradavičnik, cingola, droznica, kravje zelišče, krvomočnica, mali lisjak, rdeči mleček, vodenična roža, zlatec, zlatič

Kvavi mlečnik v višino zraste od 30-80 cm. Cveti od maja čez celo poletje tja v jesen. Listi so nazobčani in podobni hrastovim. Iz pecljev in korenin pricurlja oranžno rumen gosti sok. Najraje raste na južnih obronkih gozdov, ob zidovih, plotovih in na peščenih plazovih. Tudi, če je še tako suho vreme bo iz rastline vedno tekel gost oranžno rumeni sok. Tudi pozimi, ko sneg prekiva vse, ga lahko najdemo, če smo si zapomnili rastišče.

Zdravilni učinki krvavega mlečnika

Krvavi mlečnik čisti kri in jo tvori. Pri levkemiji Marija Treben priporoča čaj iz krvavega mlečnika, skupaj s koprivo in bezgovimi poganjki. Za dober uspeh je potrebno spiti vsaj dva litra čaja na dan.

Kvavi mlečnik je zdravilno sredstvo pri težkih obolenjih jeter. Deluje kot sredstvo za čiščenje krvi in jeter. Uporabljamo jo lahko tudi pri obolenjih žolča, ledvic in jeter.

Zunanja uporaba krvavega mlečnika

Uporabljamo ga za pri kožnih obolenjih, kurjih očesih, bradavicah in lišajih. Siva mrena in pege na roženici v očeh polagoma izginejo. Sok pomaga pri krvavenju in odstopanju mrežnice.

Način uporabe

Vzamemo list krvavega mlečnika in stremo krhki pecelj med navlaženima palcem in kazalcem. Tako dobljeno vlago namaženo s kazalcem preko zaprtih oči proti očesnim kotičkom. Čeprav nismo neposredno namazali očesa, ta vsrka snovi preko vek. To velja za sivo mreno, slabovidnost in preventivno pri zdravih, toda utrujenih očeh.

Zgodba o gospe, ki si je pozdravila raka na očeh s krvavim mlečnikom

Kmetica, ki je imela na očesu, na spodnji desni veki rdeč čir. Okulistu to ni bilo všeč in je poslal vzorec na preiskavo. Diagnoza je pokazala, da je rak. Lahko si mislite, da je to bilo za celo družino šok. Bila je prijateljica Marije Treben. Priporočala ji je krvavi mlečnik. Bilo je februarja in na srečo mila zima. Krvavi mlečni si je presadila v lonček in ga imela ves čas pri sebi. Vsak dan si je 5 do 6 krat omočila obolelo mesto s kvavim mlečnikom. Sok tudi, če pride v oči je neškodljiv. Kmetica je tik pred Božičem obvestila prijateljico Marijo Treben, da je čir izginil. Ko je prišla do nje jo je objela od veselja. Okulist ni mogel verjeti, da je čir izginil. In vprašal jo je kaj je storila? Odgovorila je, da gre enkrat na mesec na rentgensko slikanje. Rekel je, če je to rentgensko slikanje odpravijo je to čudež. 🙂 Potem je kmetica Mariji pripovedovala, da ne bi mogla iti na obsevanje, ki čir izrežejo do kosti. Pravi: “videla sem uboge bolnike, ki so jih obsevali.”

Marija Treben prosi nas vse, povejmo še drugim za zdravilo krvavi mlečnik, ko se iz bradavic razvije kožni rak.

Krvavi mlečnik koristen tudi za ledvica

Dlake po obrazu in poraščenost rok in nog, pravi, da pri ženskah kaže na motnje v delovanju ledvic. Prizadeta mesta namažemo s sokom krvavega mlečnika, ki ga dobimo s pomočjo sokovnika. Sok obstane še pol leta, v hladilniku. Pustimo nekaj ur, da ga koža vpije potem ga speremo in namažemo kožo z mazilom ognjiča ali oljem šentjanževke. Poleg tega je potrebno spiti 3-4 skodelice čaja iz kopriv na dan. Narediti sedečo kopel iz njivske preslice. Njivska preslica spodbudi prekrvavitev ledvic.

Zgodba o mežnarju, ki je nosil očala

V neki fari, kjer je imela nekega novembra Marija Treben predavanje, je spoznala mežnarja, ki je nosil očala. Ko je prišla zopet na obisk v februarju, mežnar ni več nosil očal. Kot ji je povedal, je lahko očala odložil, ker je upošteval nasvet in od novembra vsak dan uporabljal sok krvavega mlečnika. Poleg tega je videl mnogo bolje kot prej z očali. V tistem času je moral krvavi mlečnik poiskati pod snegom. To pomeni, da je tudi pozimi rastlina zdravilna.

KRVAVI MLEČNIK

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: