Vstajenje in dvig zavesti

Bliža se dan, ko bomo praznovali Kristusovo vstajenje. Ljudje ne razmišljamo o vstajenju kot o nečem kar je naraven proces. To je za nas samo čudež, ki ga je naredil Jezus Kristus. Pa je res tako?

Ruski znanstvenik dr.Grigorij Grabovoj v knjigi Vstajenje in večno življenje, opisuje, da je razvoj človeštva odvisen od dviga zavesti. Zavest je naša percepcija in zaznavanje, kako mi vidimo svet. Zavest imamo vsi enako, vendar smo na različni stopnji zavesti. Zavest Stvarnika je to k čemur bi morali ljudje težiti in se povezovati z njo. V Stvarnikovi Duši, je vse kar obstaja. Tam je čista brezpogojna ljubezen. Tam ni časa in prostora. Tam so vsi dogodki v obliki statike.Tam obstaja realnost, kjer smo srečni in svobodni in tudi realnost, kjer smo zasužnjeni. In katera realnost se bo uresničila? Tista, ki jo oživimo in ji dajemo pozornost. In kako se jo oživi?

Kolektivna zavest

Naše življenje se odvija v dinamični zavesti, ki se v družbi pokaže kot kolektivna zavest. Kolektivna zavest je povprečje percepcij in prepričanj vseh ljudi, kako vidimo svet. Svet doživljamo skozi tok dogodkov v času in prostoru. In ker se ne zavedamo, da s svojo zavestjo ustvarjamo realnost, sledimo družbenim normam in pravilom, ki nam ga vsilijo politiki. Vsak človek se rodi s svojo edinstveno dušo, ki je prišla na Zemljo izkušat svobodo, ljubezen, se kreativno razvijat. Kot otroci smo še najbolj povezani s to čisto dušo.

Potem nas skozi obdobje odraščanja, skozi osnovno šolo, prevzgojijo, v tekmece. Namesto, da bi nas učili, da smo svobodna in kreativna bitja, sodelovanja, povezovanja, pomoči drugim, sočutja, spodbujanja drugačnosti in edinstvenosti, nas naučijo tekmovalnosti na vseh področjih življenja. Biti brezčuten, kjer preživijo le najboljši, je nekaj normalnega. Druge otroke, ki se učijo težje, je potrebno grajati in jih oceniti slabše. Tak je naš današnji šolski sistem in za vse je to normalno. In je le priprava na naslednje obdobje, ko se bomo zaposlili, kjer bomo naprej sužnji v tovarnah. Robotizirane službe, kjer preživimo 8 ur na dan, svojega življenja, je zatiranje duše in duha. Duša, ki je prišla na ta svet, da bo svobodna, jo njen razum zapre v kletko in tam preživi celo svoje življenje. Razum ji reče:”moraš delati, odplačat je treba kredit za hišo in avto!”

Duša čuti in ve, nima pa volje

Duša čuti in vse ve. Ona ve, da če bi razum prisluhnil duši, bi lahko uresničil svoje najbolj drzne sanje, lahko bi postal uspešen, delal bi to kar ga veseli. Ampak, duša nima volje. Ona ne bo nikoli nasprotovala svojemu razumu. Razum ji reče: vem, da si želiš živet svoje sanje, ampak .. in potem sledi analitično razmišljanje razuma..v okviru znanega in splošno sprejetih norm v družbi. Duša si želi uživati, ustvarjati, .. ampak tega ne sme..to je prepovedano..želi se izražati skozi hobije. Razum ji reče:” s tem ne moreš zaslužiti. Tu ni denarja. Kako boš prodala stvari? Hodi v službo v tovarno, tam je veliko denarja. In najemi kredit za hišo. In odplačuj kredit.” In hodi v robotiziran sistem, kjer nisi spoštovana in cenjena, tam si le številka, ki te lahko nadomesti druga, če ne slediš drugim, ki pravijo”ponavljaj za mano.” In tako se duša vda v usodo.

Naše duše so tako dolgo zaklenjene v globinah, da je več ne čutimo. Sploh ne vemo kaj je to duša. Ne čutimo lepote narave, vonja cvetlic, užitka vsakega trenutka. Uboge duše izgubljene v umih in mislih ljudi, ki se vidijo ločene eden od drugega, ki se med seboj kritizirajo in ogovarjajo, kjer vso pozornost dajejo zunanjim stvarem, le sebe ne čutijo. Ljudje so se podredili egu, ki vodi um in dušo in samega sebe napihuje, dokler se ne razpoči kot milni mehurček, ko pride kriza.

Statična zavest in kako se ustvari realnost?

V Stvarnikovi Duši obstaja statična zavest. Dr.G.Grabovoj pravi, da obstajajo v Stvarnikovi Duši vsi možni dogodki v obliki statike. Obstajajo v obliki informacije v sferah; na primer:

 • mi v realnosti, ko smo srečni in živimo na čisti Zemlji,
 • mi v realnosti, kjer smo nesvobodni v uničeni Zemlji,
 • mi, ki delamo v tovarni in smo nesrečni,
 • mi, ki živimo svobodni in srečni, itd.. v miljonih variantah…
 • In katera se uresniči? Tista, ki ji damo največ pozornosti. Danes nas ne bombardirajo z bombniki, ampak z novicami. Se tega zavedate?

In če tega ne vemo, potem našo realnost uresničijo politiki in banke. Ampak v njihovo korist. Ne v našo.

Pravila igre zavesti

Zavest ima vsak človek. In zato tudi velik potencial. Ampak ne pozna njenih pravil delovanja. V človeku se povezuje več sfer, to so: duša, duh, zavest in fizično telo. Kako so med seboj povezane?

Da bi razvijali večno življenje je nujno, da razvijemo dušo.

Duša – je supstanca, ki jo je ustvaril Stvarnik v skladu z večnostjo Sveta in predstavlja element resničnosti. Duša je nespremenljiva, ona obstaja kot organizirajoča struktura sveta in zato iz nje izhaja obnavljanje duha. Torej delovanje duše je duh. Zato, ko izpopolnjujemo duhovno osnovo v smeri ustvarjalnega razvoja Sveta se lahko spremeni struktura duše. Neskončno življenje zahteva, da se duša razvija.

Resnična zavest

Zavest – je struktura, ki omogoča duši, da upravlja s telesom. Duša in njen materialni del je telo. Duša preko strukture zavesti vpliva na stvarnost in obratno, preko zavesti stvarnost vpliva na dušo. In isto takšno medsebojno vplivanje obstaja med telesom in njegovimi celicami. In to medsebojno delovanje ustvarja zavest, toda to je že zavest celic. (sedaj pomislite, zakaj mediji napadajo z novicami o virusu našo zavest, to spreminja našo dušo in dejansko tako uresničujejo, da se virus množi in uresniči. Če želimo preprečiti to, moramo dvigniti zavest in spoznati, da ne obstaja ničesar, kar mi zavestno ne želimo.)

V širšem smislu je zavest struktura, ki združuje duhovno in fizično materijo. S spremembo zavesti se lahko preobrazi duh in preobrazijo se dogodki. Ker je duša del Sveta, to pomeni, da ona prisostvuje v vsemu, kar se dogaja.

Resnična zavest – je zavest, ki odraža resnico Sveta v neskončnem času in prostoru, to je zavest, ki omogoča večno življenje in večni razvoj.

Tri značilnosti resnične zavesti:

 1. Resnična zavest odraža sistem razvoja sveta, zato ker se ona razvija istočasno z razvojem Sveta v vseh pojavih.
 2. Resnična zavest, pod pogojem, da je v svojem primarnem izvoru, se lahko preusmeri, delegira ali preda drugim bitjem.
 3. Resnična zavest odraža resničnost na vsakem svojem segmentu, to je, v vsakem segmentu resnične zavesti, obstaja celotna resničnost istočasno. Nekaj podobnega je v holografiji. Holografija – je zanimiva. Najlaže jo opiše primer: na primer obstaja čajnik. Ta čajnik se razbije in nastanejo razleteni koščki. Če vzamemo en majhen košček tega čajnika in ga pogledamo skozi holografski projektor bomo zagledali sliko celotnega čajnika. Tako funkcijo ima tudi zavest. Ljudje smo zavest. V nas obstaja tudi resnična zavest, ki ima sposobnosti Stvarnika.

Resnična zavest se formira pri duhovnem razvoju, to pomeni, da se resnična zavest formira z dušo, potem z duhovno strukturo in telesom. Pri telesu se misli na celotno telo, tudi medsebojno delovanje vseh celic.

Tudi najmanjša celica v telesu ima svoj razvoj, na mikro ravni, ki lahko preide na makro raven, skupnih povezav, ker je celo najmanjša celica povezana s celotnim makro svetom.

Ker vse kar je v naši zavesti, teži k temu, da se uresniči v realnosti. Če imamo strah pred virusi, bomo to kolektivno doživljali vsi. Zato se zavedajmo, da mi sami ustvarjamo realnost. Ne obstaja nekdo od zunaj, ki lahko ustvari realnost. Mi smo tisti, ki imamo moč. Ampak tega ne vemo. Zato poslušamo novice in kar slišimo, ustvarjamo. Ko enkrat vidiš manipulacijo medijev, vidiš kje je njihova moč, samo mediji. In za vse ljudi to postane realnost. Čeprav bi bila lahko realnost povsem nekaj drugega. Ne obstaja nevarnost od zunaj, ustvarjajo le naše misli in pozornost, ki je naša zavest. Zavest ustvarja. In kaj ustvarjamo? Obrnimo se k Ljubezni, svobodi in harmoniji. Tudi, če je še ne vidimo zunaj nas. Če bomo držali pozornost na svoboden in harmoničen Svet, se bo takšen tudi uresničil.

Razširjena zavest

Razširjena zavest je stanje, kjer se percepcija širi in začne zaobjemati upravljaljsko raven zavesti. Pojem vsebuje 3 ravni:

 1. Raven percepcije dinamičnega Sveta, dinamične slike Univerzuma – Če človek opazuje svet v običajnem stanju zavesti, on fiksira statične oblike. Na primer za njega je stol – stol, omara- omara. On vidi predmete kot statične oblike. Če se človek nahaja v razširjeni zavesti, on zaznava predmete kot dinamične oblike, to je stol, omara obstajajo v dinamiki, v procesu splošne povezanosti. Na ta način predmeti niso več statični, pač pa so predmeti v gibanju, začne videti Svet kot strukturo, katero je mogoče spreminjati in lahko naredi, da se Svet neskončno izboljša.
 2. Na drugi ravni se zavest ne omeji le na zaznavanje objekta, ona postane aktivna – ona postane ustvarjalni element, postane aktivna. (na primer – ko se znajdete pred neko situacijo – zamislite si, da lahko vplivate na realnost, npr. na vreme – ko nastane nevihta – si zamislite, da se vas ne bo dotaknila, da boste v nevihti ostali povsem nepoškodovani, ali ko vas strašijo z virusom – enostavno si zamislite, da ste povsem varni pred virusom…)
 3. Tretja raven je raven lastnega stanja zavesti. Zavest te ravni pozna vse kar se dogaja in kontrolira celotno situacijo. V stanju razširjene zavesti lahko človek istočasno zaznava veliko različnih procesov. Pri tem lahko zaznava približevanje in oddaljevanje nekih dogodkov. To je že jasnovidnost, intuitivno zaznavanje realnosti. Razširjena zavest je del resnične zavesti, čeprav ona predstavlja samostojni element, ki uresničuje delovanje resnične zavesti.

Dr.Grabovoj o vstajenju in večnem življenju

Dr.Grigorij Grabovoj pravi, da on lahko naredi vstajenje ljudi, kot tudi materializacijo in dematerializacijo stvari, dogodkov. Natančno je to opisal v njegovi knjigi Vstajenje in večno življenje od sedaj naša realnost. Knjigo lahko brezplačno v pdf obliki dobite tukaj.

NAČELO BOŽANSTVENOSTI – TEŽNJA K NERAZPADANJU TELESA, K VEČNEMU ŽIVLJENJU IN RAZVOJU RESNIČNE ZAVESTI – TO JE PRAKSA NAJVIŠJEGA RAZCVETA ČLOVEKOVEGA OBSTOJA

Vstajenje se odvija pod neposredno kontrolo Boga, vstajenje prihaja skozi Boga. Treba povedati, da uničevalne sile ne morejo delati vstajenja. Vstajenje je privilegij ustvarjalnih sil. Dr.Grigorij Grabovoj pravi, da njegova knjiga pomaga, da se osvobodimo največje zablode in ene največjih mitov našega obstoja, mit o obstoju objektivne fizične realnosti, neodvisno od človekove zavesti.

Pod vprašaj se postavlja vprašanje o resničnem poreklu človeka, njegove resnične veličine, njegove Bogoopredeljenosti. Obstaja še vrsta drugih mitov, ki preprečujejo, da bi ljudje živeli polno življenje. Vzemite na primer bolečine, lakoto. Lakota sploh ni potrebna. Lakota sploh nima resnične osnove. Zato, ker ljudje ne poznamo kako je Svet ustrojen.

Smrt sploh ni potrebna v našem svetu. Ona obstaja, ker nimamo razumevanja, kako je mogoče narediti vstajenje.

V osnovo vstajenja je Stvarnik vgradil ustvarjalne emocije, kot so radost, svetloba in ljubezen. Prav radost, svetloba in ljubezen so osnova ustvarjanja Sveta, Prav to, s pravilnim razumevanjem Sveta, zagotavlja popolnoma srečno in večno življenje. Pomemben je dvig zavesti. To je pot k Bogu.

Ko človek dvigne zavest in zapusti običajno budno zavest, se pred njim odkrije osnova resničnosti Sveta, zato tisti, ki je spoznal to resničnost, o njej tudi govori. Zato tehnike dviga ravni zavesti podpirajo vse ustvarjalne in temeljne religije Sveta.

Toda nikar ne poskušajte te stvari razumeti z logiko, ker se nahajajo izven običajne logike. Tam je logika povsem druge ravni, ki z gledišče običajne budne zavesti sploh nima ničesar skupnega z logiko.

Dvig ravni zavesti je edina resnična pot k Bogu in razumevanju sveta. Samo v višjih stanjih zavesti se pred človekom odkriva Resnica.

Vir: tekst je delno povzet iz knjige dr.Grigorija Grabovoja, Vstajenje in večno življenje od sedaj naša realnost

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: