Z dihom v čuječnost do izvira v sebi

Tisto, kar zaznavate kot gosto snovno sestavo, imenovano telo in kar je podvrženo bolezni, staranju in smrti, ni končna resnica – ni vi sami. Je le zmotna zaznava vaše resničnosti, ki je onkraj rojstva in smrti, zmotna zaradi omejenosti vašega uma, ki je izgubil stik z Bitjem (Dušo, občutenjem notranjega energijskega telesa). Nikar se ne odvračajte od svojega telesa, v njemu se skriva sijaj vašega bistva in nesmrtna resničnost.

Priti do izvira v sebi vodi skozi notranje telo. Kakor hitro začnemo pisati o notranjem telesu izgubimo pomen. Besede so le kažipoti, beseda vam ne more dati izkustva. Samo izkustvo je tisto, kar vas pripelje do vaše božanskosti. Besede in nauki in tehnike so le kažipoti. Poskušajte čimbolj občutiti notranje telo.

Kakšno je vaše notranje telo? Ne bojujte se proti svojemu telesu, Vi ste vaše telo. Telo, ki ga vidite in se ga dotaknete, je le tančica, za njim je notranje telo, preddverje v vaše Bitje, Dušo, v nesnovno, nevidno življenje. Vrata v razsvetljenje. Prek notranjega telesa ste neločljivo povezani s tem nevidnim življenje Enega – večnega, večna zavest. Po notranjem telesu ste vedno eno z Bogom. Zato okrepite vez s svojim notranjim telesom.

Globoko poženite korenine Bistveno je, da ste stalno povezani s svojim notranjim telesom – da ga ves čas občutite. To občutje se bo poglabljalo in preobrazilo bo vaše življenje. Čim več zavesti boste namenjali notranjemu telesu, višja bo njegova nihajna frekvenca, kot pri svetlobi, ki postane močnejša, če zavrtite gumb in povečate dotok elektrike. Na tej višji energijski ravni vam negativnost ne more več do živega, zdaj pritegnete k sebi nove okoliščine, ki odražajo višjo frekvenco.

Če boste ohranjali vez z notranjim telesom, dihanjem in občutenjem telesa se ne boste več izgubljali v svojem umu. Počasi se boste ustalili v sedanjem trenutku. Misli in čustva, strahovi in željnost bodo do neke mere še v vas, vendar si vas ne bodo lastili.

Poglejte kje je ta trenutek vaša pozornost. Zdajle me berete. To je torej žarišče vaše pozornosti. Toda hkrati se tudi zavedate svojega okolja, ljudi okrog vas, predmete. Poleg tega vaš um obdeluje tudi to, kar berete in slišite in vam prišepetuje vaše pripombe. Vendar ni nobene potrebe, da bi vam to posrkalo pozornost. Samo glejte to in ohranjajte pozornost na vašem notranjem telesu Občutite ga kot eno energijsko polje. Naj bo to vaša vsakodnevna vaja.

Ne razdajte vse svoje pozornosti umu in zunanjemu svetu. Vsekakor se osredotočite na to, kar počnete, vendar vselej, ko je to mogoče, občutite notranje telo. Ostanite v njem zakoreninjeni. Nato opazujte, kako se ob tem spreminja vaše stanje zavesti in kakovost tega kar počnete. Ko čakate v vrsti, je idealni čas, da trenirate to vajo, občutenja notranjega telesa. Tako bodo čakalne vrste postale prijetne. Ne begajte z mislimi stran od sedanjega trenutka, temveč se poglobite vanj, da prodrete še globlje v telo. Ta veščina zavedanja notranjega telesa vam bo postopoma dala nov način življenja, stanje nenehne povezanosti z Bitjem, Dušo in bo vaše življenje obogatila z globino, ki je prej niste poznali.

Ko ste globoko v svojem telesu, zlahka ostanete navzoči kot opazovalec svojega uma. In zdaj naj se zgodi karkoli nič vas ne more omajati.

Če ne boste ostali čuječi in naseljevanje telesa je vedno bistveni vidik tega – vas bo še naprej vodil um. Besede v “vaši glavi”, pogojenost uma, vse to bo odrejalo vaše mišljenje in vaše vedenje. Mogoče boste tu in tam svobodno zadihali, a le za kratek čas. To se še posebej rado zgodi, ko gre kaj narobe, ko doživljate izgubo ali ko ste vznemirjeni. Vaši pogojni odzivi so tedaj nehoteni, samodejni, saj jih žene čustvo, na katerem temelji stanje istovetenja zavesti z umom – strahom.

Ko se vam zgodijo neprijetnosti vedno se zavedajte notranjega energijskega telesa. Samo sekundo in dve. To morate storiti hitro, ko začutite neprijetnost. Če boste odlašali se vas bo polotil vaš um in vam zavladal. In kolikor je sonce svetlejše od sveče, je neskončno več inteligence v Duši kot v vašem umu. Dokler ste zavestno v stiku s svojim notranjim telesom, ste kot drevo globoko zakoreninjeni in noben vihar ga ne bo podrl.

Izvir čija, življenjske energije, ki se pretaka v našem energijskem telesu je Nepojavno, je Univerzalna čista zavest, je prazen prostor med stvarmi, ki jih vidimo. Či je gibanje, Nepojavno je mirovanje. Če svojo energijo usmerite v notranje telo, lahko sledite toku čija, je kot reka, ki se pretaka v vas, vse do Izvira. Ko dosežete točko popolnega mirovanja in kljub temu polno življenja, ste onkraj notranjega telesa in okraj čija, ste v izviru samem, v Čisti zavesti.

Naj vas dih popelje v notranje telo. Ko hodite okrog po svetu, ne posvečajte čiste vse pozornosti zunanjim rečem in svojemu umu(misli v glavi). Zadržite jo nekaj v sebi (dihanje). Občutite notranje telo, živost, občutenje živosti svojih celic. Občutite telo tudi kadar ste zaposleni z vsakdanjimi opravili, še zlasti v odnosih z drugimi ljudmi in v stikih z naravo. Občutite tisto spokojnost globoko v njem. Držite vrata odprta. Čiste zavesti se je mogoče zavedati vse življenje. Občutite ga kot spokojnost, ki vas nikdar povsem ne zapusti, ne glede na to, kaj se dogaja tam zunaj. Tako postanete most med vašo zavestjo in čisto Božansko zavestjo. In kadar ste povezani z njo, zavestno, jo lahko nagovorite in dala vam bo vse kar bo želja vaše Duše. Ampak le v stanju spokoja, milosti in občutenja povezanosti.

Nikar ne mislite, da je čista univerzalna zavest ločena od snovnega. Kako naj bi bila? Saj je vendar življenje znotraj vsake oblike, kar obstaja. Tudi kamen ima zavest, vsa materija je nastala na podlagi zavesti enega človeka. Prežema ves svet.

Delno povzeto iz knjige ZDAJ Eckhart Tolle

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: