Kako naj verjamem v obstoj Boga?

Nekdo me je nekoč vprašal: “Ali mi lahko razložite, ki mi bo pomagalo, da verjamem v obstoj Boga?”
“Da,” sem odgovoril. “Kako lahko drugače razložite očitno inteligenco, ki je osnova vsega ustvarjanja, od enega samega atoma do kompleksnega človeka?”

Potem sem mu na ta način še razložil;
Tukaj je miza; na njej je vrč vode; povsod v tej sobi je zrak za dihanje; zunaj je drevo, nebo, toplo sonce. Vsaka od teh stvari je na videz različna. Vse pa so rezultat diferenciacije ene univerzalne vibracije.


Kako to, da ta vibracijska kozmična energija postane trdna snov, tekočina ali plini?
S kakšnim skrivnostnim postopkom so te različne stopnje vibracij tako usklajene, da omogočajo človeško življenje?
Za vsakršno manifestacijo mora biti vodilna Inteligentna sila, ki je glavni vzrok za vse stvarstvo.


Na primer, tukaj smo na svoji mali zemlji, nekje v vesolju, ki kroži okrog daljnega sonca našega vesolja. Brez sodelovanja sončne svetlobe in topline življenje na zemlji ne bi moglo obstajati.


Občutimo lakoto in narava oskrbuje s potrebo po hrani; Ko se prebavi, neka neznana Moč pretvori to hrano v energijo in tkiva za telo. Vsi čudeži življenja, ki jih jemljemo za samoumevne, so dokaz obstoja vseprisotne božanske inteligence, ki stoji za naravnimi procesi.


Gledanje cvetov zemlje in zvezdnih rož na neskončnih nebesnih poljih se ne more vprašati: „Ali je za temi končnimi vzorci skrita lepota? Ali za človeškim intelektom stoji inteligenca? “
Cvetovi življenja na vrtnem zemljišču so očarljivi. Toda nekje je še vedno lepota in inteligenca, še bolj navdušujoča, iz katere smo prišli in v katero se bomo spet združili.


Vse v vesolju je povezano. In s pravilno uporabo našega Boga, ki ga ima človeška inteligenca, začnemo videti, da je vse življenje povezano z eno vrhovno inteligenco.
Včasih lahko mislimo, da smo lutke usode; ko pa projiciramo svojo inteligenco izven omejenih zavajajočih oblik in preučimo obseg naše zavesti in miselne zaznave, se zavedamo, da znotraj nas obstaja iskra Božanske Moči. Tisto, kar ustvarja in vzdržuje vse življenje, samo čaka, da se vžge.


V svetih spisih vsake prave religije beremo, da je Bog vsemogočen, neskončen in večen.
Skozi okna Svetih spisov gledamo božansko Moč, v kateri so ukoreninjene vse stvari.

Toda naš um s svojim končnim razumevanjem, pogojenim z zakoni vzročnosti, ne more zajeti večnosti, zato živimo znotraj omejenega kroga svojih mentalnih sposobnosti. Vsemogočni Bog je znotraj tega kroga in zunaj njega.

V Bhagavad Giti je rečeno: “Nekateri vidijo Jaz v začudenju; drugi opisujejo Jaz kot čudovit; drugi poslušajo o sebi kot čudovitem, drugi pa ga, tudi ko slišijo o sebi, sploh ne razumejo. “
Človeško razmišljanje nam na nešteto načinov kaže, da je Bog vzrok za vse stvari. A dokaza o obstoju Boga ni mogoče samo z intelektualnim odbitkom.
Če želimo spoznati Boga, kar je edini namen našega obstoja, se moramo naučiti presegati običajne miselne procese, saj je on izven človekovega razuma.


Ne more ga popolnoma dojeti um, ki je vedno zaseden s predmeti poželenja in s čustvenimi motnjami užitka in bolečine.
Za dosego višjega stanja zavesti in božanske percepcije je potrebno z meditacijo umakniti um iz njegovega nenehnega nemirnega delovanja.


V tem interioriziranem stanju se prebudi duhovna občutljivost ali intuicija. Intuicija je tista moč Duha, ki jo je Duša podedovala, s katero se resnica dojema neposredno, brez medija katere koli druge fakultete.
Ker širine oceana ni mogoče zajeti v majhni skodelici, tako tudi v končni skodelici človeške inteligence ni mogoče dobiti neskončne modrosti. Človekova zavest se mora razširiti, če želi zadržati nedovoljeni ocean resnice.

Spletni vir

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: