Nevidni temelji za uspešen začetek cikla Vodnarjeve dobe

Za Dobo Vodnarja smo prvič slišali iz pesmi v muzikalu “Lasje.” V 60. letih je zvenelo res super. Potem Woodstock se je prvotno imenoval Vodnarjeva razstava in za Woodstock je značilno, da poudarja pomen miru, svobode in ljubezni. Kaj v bistvu je Vodnarjeva doba in kako bo to vplivalo na nas? Kaj moramo storiti, da se bomo čim bolj uspešno prilagodili na nove energije?

To je čas velikih sprememb, ki so povezane s prehodom v vodnarjevo dobo in čas je, da ljudje dobijo orodja, ki jih potrebujejo za prehod iz dobe rib v kateri smo bili 2000 let, v to novo starost.

Kakšne so te starosti? Astronomi vam bodo povedali, da se Zemlja vrti na osi in da ta črta skozi središče zemlje rahlo niha. Skozi malo krožno nihanje približno enkrat na 24.000 let. Ta cikel je razdeljen na 12 delov, povezanih z 12 astrološkimi znaki, na podlagi katerih ozvezdje os niha. Od približno leta 2000 pred našim štetjem do 0 smo bili v dobi Ovna. Od 0 do danes smo bili v dobi Rib.

Naslednjih 2000 let bomo v obdobju Vodnarja. Zadnjih 50 let smo v prehodu iz dobe rib v dobo vodnarja. Uradni začetek obdobja Vodnarja je 11. november 2011 ali 11.11.11. Nekateri ljudje so ta datum določili za 21. december 2012. Glede na to, da gre za cikel 2000 let, ne glede na datum, ki ga sprejmete, bomo v bližnji prihodnosti za veliko sprememb!

Zakaj je to tako pomembno? Veliko ljudi gre skozi življenje in ne vedo o tem nič.  Ta sprememba dobe Vodnarja je tako pomembna, ker spreminja astrološke pogoje za ves planet. Ta premik je bil in bo vplival na vsako osebo na planetu Zemlji. Preučimo, kaj se bo spreminjalo.

V dobi ribe je prevladovala hierarhija in moč. Ključni stavek za to dobo je bil iz Shakespearovega Hamleta: “Biti ali ne biti.” Če si želel uspešno in srečno življenje, si moral rešiti to vprašanje. Ključ astrološkega znaka Ribe je “verjamem.” V tej dobi ste morali najti nekoga ali nekaj, v kar bi morali verjeti.

Ko ste našli to stvar, ste se pritrdili na to stvar in so vas vodili, kako živeti. To bi lahko bila religija, politična ideologija, karizmatični vodja, delo itd. Ključi življenja so bili skriti v dvoranah oblasti ter v samostanih in ašramih. Toda teh skrivnosti vam ni bilo treba vedeti, samo da bi sledili voditeljem in vodičem, ki so to storili. To je ustvarilo vertikalne hierarhije, zato je bilo ključno najti svoje mesto v vrstnem redu.

To je temelj človekove zavesti zadnjih 2000 let. Vse, kar ste se naučili od svojih staršev, in oni od njihovih staršev, ki segajo 2000 let nazaj, je obarvano s tem referenčnim okvirom. In zdaj se to vse spreminja.

V obdobju Vodnarja bodo prevladovale mreže in informacije. Ključni stavek za to starost je “Biti biti.” Ključ astrološkega znaka Vodnar je “Vem.” To je doba informacij. Nič več ni skrivno. Vse informacije so na voljo na dosegu roke. Kjer je bila doba rib organizirana v vertikali navzgor in navzdol strukturi hierarhije, je Vodnarjeva doba organizirana v vodoravni mreži, ki svetu odpira resnično enakopravnost.

V tej dobi se osredotoča ne več na vašo identiteto in obstoj (“biti ali ne biti”), ampak na sprejemanju sebe kot celovite osebe (“biti biti”), ki ji ni treba verjeti v nekaj zunaj sebe. Pripravljeni ste sprejeti, da imate znanje in modrost v sebi. Ni treba več navezati se na nekaj zunaj sebe, ampak postati vodja tega: sebe. Namesto da bi bil železniški avto, ki ga vleče motor, postaneš svoj motor. Vaša odgovornost je, da ostanete na progah in nadaljujete naprej.

S tem razumevanjem je lažje razumeti, kaj se dogaja na svetu v zadnjih 50 letih. Na notranji ravni je od šestdesetih let prejšnjega stoletja prišlo do velikega gibanja v smeri osebne preobrazbe: samozavedanje, samoizpopolnjevanje, joga, meditacija, tai chi, alternativno zdravljenje, naravna hrana itd. Prav tako se je močno povečala depresija, samomor, tesnoba, stres in uživanje drog, tako farmacevtskih kot rekreativnih.

V zunanjem svetu smo videli neverjetne spremembe: državljanske pravice, okoljska zavest, pravice žensk, gejevske pravice, globalna zavest itd. Opazili smo tudi porast fundamentalizma, terorizma, partizanske politike, rasizma, ksenofobije (strah pred “Drugo”) in splošno strahovanje.

Ta premik prinaša najboljše in najslabše v človeštvu. Nekateri se na ta premik pripravljajo tako, da odprejo svoje srce in um in sprejmejo to novo dobo, nekateri pa so ustrašeni nad spremembami, ki jih ne razumejo in se želijo vrniti v »zlato dobo« v preteklosti ali zaupajo samo tistim, ki so takšni kot oni sami.

Transformacija nikoli ni neboleč postopek. Ko hitro očistite ali očistite telo, se sprva počutite slabše, ker se toksini zmešajo, da bi jih lahko izločili. Ko se ti strupi očistijo, se počutite lažji in bolj napolnjeni. Zdaj si predstavljajte, da vsak človek na planetu Zemlja doživlja ta premik. Krenemo v čas korenitih sprememb. To je čas velike potencialne rasti in širitve, je pa tudi čas velike potencialne bolečine in trpljenja. Bolj ko razumete, kaj se dogaja, bolj boste lahko prestali vse spremembe, ne da bi izgubili ravnotežje in stabilnost.

Kaj lahko storite, da pomagate pri prehodu v to novo informacijsko dobo in zavest? Tu je nekaj predlogov:

1. Vsakdanja duhovna vadba. Vsaka duhovna tradicija ima skupno eno stvar: vsakodnevna praksa. To je lahko veliko različnih stvari: meditacija, koncentracija, petje, molitev, kontemplacija, vadba, zapisovanje itd. Ni pomembno, kaj počnete, ampak to, da nekaj počnete skoraj vsak dan in to počnete z namenom, da se prepustite svojih blokov in osredotočite svojo zavest. Meditacija in koncentracija usmerjene zavesti na namero je najmočnejše orodje, ki sem jih našla, vendar mora vsak sam najti svojo pot.

2. Ne prepustite se strahu, obupu ali jezi. Zgodi se toliko, kar lahko sproži ta čustva: mediji, okolje, politika, terorizem itd. Če razumete, da so vsa ta čustva simptomi Vodnarjevega premika, potem lahko prestopite skozi njih, ne da bi izgubili središče.

3. Ne bodite žrtev. Imate moč, da spremenite svoje življenje. Te moči ne prepustite nikomur zaradi krivde ali zamere. Odgovorni ste za svojo srečo in milost. Ne kupujte nobenega pogleda na resničnost, v katerem niste 100% odgovorni za svoje življenje. Vodnarjeva doba je namenjena krepitvi ​​zavesti.

4. Bodite vir svetlobe. Bolj ko se bodo ljudje zavestno odločili sprejeti premik Vodnarja, lažja bo ta preobrazba za človeštvo. Duhovna resnica je, da majhen odstotek ljudi, ki je premaknil svojo zavest, lahko vpliva na preostanek človeštva. Če to berete, ste najverjetneje eden od teh pionirjev. Poiščite način, kako širiti svojo svetlobo: učite, zdravite, ustvarite mreže skupnosti, služite, žrtvujte se, ljubite. Dobrodošli v Vodnarjevi dobi!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: