Duša je Stvarnik v tebi

Nagovor Duši

» Pokazal ti bom, o duša, večne principe. Prejmi jih v svoje bitje, tako da postanejo tvoja last in da boš tako prežeta z resnico, kot si prepričana, da ogenj zgori stvari in da je po naravi vroč in suh, a voda odžeja in je po naravi hladna in mokra.

Če se ti neke stvari zdijo nejasne, se moraš povleči v osamo, tako da tvoje moči ostanejo svobodne od nasprotji in neskladji. Potem boš skozi zunanje stvari opazovala notranjost. Ko nekdo opazuje sliko, vidi v njej obstoj slikarja in v liniji in načinu slikanja vidi njegovo roko v gibanju, kar pomeni, da je navdihnjen s Stvarnikom, dobi uvid v idejo Stvarnika.

Duša je v nas in je del Stvarnika

Tako je z vsem, o Duša. In če Stvarnik ni neposredno viden, se mu lahko približamo skozi njegova dela. Tako lahko postanemo zavestni Stvarnika in vsega obstoja in delovanja usode, skozi njegova dela.

Prosim te, o duša, spomni se vsega, opaženo z mislimi ali občutki. In vedi, da si Resnično Bitje, Pravi vzrok, Popolna Svetloba, spoznaj notranje bistvo vseh stvari in njihove fine razlike, na kratko Gnozo.

Ustvarjalna moč mišljenja

Vzrok, Stvarnik in začetek vsega obstoja – je tebe O duša iz nič ustvaril in ti dal ustvarjalno moč mišljenja. Ta moč  je v tem, da vidiš stvari takšne, kakršne jih je Stvarnik resnično ustvaril.  Toda ti oblikuješ stvari, ki pripadajo svetu misli in resnična ideja je pred tabo skrita. Ti oblikuješ stvari iz sveta, ki ga vidiš iz ene oblike v drugo.

Vse stvari, ki obstajajo so oddvojene in niso del Njega. Ker On je, vseobsegajoče, a ne zbir vsega. Razmisli o tem duša in se osvobodi nečistoče narave. Bodi ponižna in hrepeni za Njim, Izvorom in Očetom Dobrote, Korenom in Stvarnikom moči mišljenja. Vračem življenja in Modrosti. Njim, ki je edina dobrota in milost, tako lahko dobiš Življenje in izkusiš srečo in blaženost.

Mir na svetu. Stvarnik,

Radost v duši je Stvarnik

To kar je v duhu, se lahko vidi le z duhovnimi očmi. Človek v materiji oblikuje sliko o samemu sebi. On vidi sebe z lastnimi idejami in vtisi. To se mu dopade in zato je radosten. On vidi ljubezen v samemu sebi; on ima v samemu sebi radost. A to je resnična, neminljiva sreča, ki traje večno.

Trudi se o duša, da dobiš uvid skozi odkritje in da spoznaš bistvo stvari in negiraj njihovo kvaliteto in kvantiteto. Bistvo vseh stvari je enostavno in brez posrednika.  Kvantiteta in kvaliteta so omejeni s časom in prostorom.  Uvid je osebnost duše. Uvid je odmaknjen od stvari. Zato se loti spoznavanja enostavnosti.

Duša Svetloba Večnosti iz katere je vse ustvarjeno

Duša je čista in seva svetlobo. Ona daje nebeškim telesom hramonično gibanje. Duša je suptilna od vseh teles, ki jih vsebuje.

Duša je breztelesna. Duša v sebi poseduje moč mišljenja, voljo. Ona širi svojo moč nad vsem s čimer se poveže. Tako ona prinaša življenje.

Iznad Duše stoji duh in jo zaobjema. On je najbolj suptilni od vsega kar se lahko opazi. Duh od Boga brez posrednika nosi svetlobo, življenje, lepoto nad vsem kar živi iz njega.

Duša pride na svet da dobi sposobnost razlikovanja in uvida. Življenje je večno.

Spomni se tega o duša, bodi prežeta s to resnico in bodi o tem popolnoma sigurna. Tako so stvari ustvarjene, urejene.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: