Blog

Izbrani prispevki

Rudolf Steiner cikli narave in človeka

ZNANOST O LJUDSKI MODROSTI

POVZETO PO STENOGRAFSKEM ZAPISU NA PREDAVANJU RUDOLFA STEINERJA, LETA 1917.

Ljudje se počutijo v materialističnem obdobju zapuščeno in osamljeno sredi vesolja. Vidite, če odrežemo prst ali roko ali če karkoli oddvojimo, nekaj kar je povezno s človekovim fizičnim telesom, bo človek občutil, da en njegov del pripada celemu telesu. V zgodnejših časih človeške evolucije so ljudje imela različne vrste občutkov. Niso vsi občutili samo to, da njihova roka ali noga pripadajo telesu, pač pa da so tudi oni sami del celote ali celine. Ljudje so občutili, da oni sami stojijo znotraj celega vesolja, da so bili formirani iz celega vesolja. Kot mi občutimo, da so roke ali prst del nas, so včasih ljudje občutili, da so del celega vesolja;

ČLOVEK KOT DEL VESOLJA

Sonce je tam zgoraj na nebu, potuje s svojim ritmom. To kar dela sonce je povezano z nami – mi smo del tega prostora skozi katerega potuje sonce.  Vesolje je kot veliki organizem in ljudje so se počutili kot del njega, kot se roka počuti del telesa. Dejstvo, da se je to  postopoma pozabilo je povezano s povečevanjem materializma. Znanost nič več ne gleda na človeka kot na del vesolja.

KONTEMPLACIJA S KOZMOSOM

Znanstveno opazovanje človeka se mora vrniti nazaj skozi kontemplacijo, s katero se človeško bitje združi s celim vesoljem, s kozmosom. Človeško bitje se mora ponovno občutiti, da stoji znotraj celega vesolja. To ni več mogoče narediti na star način, to se mora narediti z razširitvijo abstraktne znanosti današnjega dne ter s kontempliranjem posameznega človeškega bitja s pomočjo končnih idej in predpostavk. Nakazal bom nekatere od teh idej, da bi pokazal smer v katero mora iti prihodnje znanstveno razmišljanje, ki bo humanejše.

KOZMIČNI BIORITMI – ZODIAK

Pomladna točka, kjer sonce vzide pomladi, ni vedno najdena na istem mestu, pač pa napreduje. Napreduje vzdolž kroga, ki ga označujemo Zodijak. Vemo, da je pomladna točka določena. Ta točka je sedaj napredovala do znaka Riba. Pomladna točka napreduje preko celega kroga Zodijaka, tako, da je točka kjer sonce vzide vedno malo pomaknjena.

POMLADNA TOČKA PREKO ZODIAJAKA

Pomladna točka mora napredovati preko celega Zodijaka, da bi se vrnila na mesto odhoda. Čas potreben za to je 25.920 let. Teh 25.920 let so poimenovali PLATONOVO LETO. Platonovo leto je leto velikega trajanja. To leto zajema pomladno točko, kjer sonce vzide pomladi ter da prepotuje skozi cel Zodijak  (skozi dvanajst zodijakovih znamenj). Ta točka se vedno vrne na svojo začetno točko po 25.920 letih.

ŽIVLJENJSKO LETO SONCA. 25.920 LET

Torej, teh 25.920 let so značilna leta za življenje sonca, ker za čas tega razdobja gre sonce skozi združitev, skozi pravo združitev, kompletno celino. Naslednjih 25.920 let so ponavljanja. Po tem dobimo ritmično ponavljanje združitve sonca, ki traja 25920 let.

Sedaj opazujmo nekaj kar je povezano z našim življenjem in je povezano med rojstvom in smrtjo. Za človeka je dihanje najpomembnejša stvar znotraj fizičnega telesa. Dih je potegnjen noter in ponovno poslan ven. Za človeka je dihanje zelo pomembno. Naš dih nam prinese  zrak, ki nas izpolni z življenjem, na način skozi naš organizem. Mi ta zrak transformiramo, tako da postane mrtev zrak, ki bi nas ubil, če bi ga ponovno istega vdihnili.

DIH ČLOVEKA V ENEM DNEVU. 25.920 KRAT.

V povprečju človek diha 18 krat v minuti. Na uro mi vdihnemo 18 x 60= 1080, v enem dnevu 1080×24=25.920, torej 25.920 krat.

Vidite, človekov način dihanja v enem dnevu ima enak ritem kot je dihanje sonca v enem platonovem letu.  Mi imamo torej en dan miniaturno reprodukcijo enega leta sonca, da naredi združitev skozi vseh dvanajst zodijakovih znamenj. To je pomembno, ker nam pokaže naš raspiratorni proces, torej nekaj kar se dogaja znotraj človeka in je podvrženo enakemu ritmu. Kot ritem, ki na veliki skali leži kot osnova ritma sončevega kursa.

POVEŽEMO Z OBČUTKOM DUŠE

Pomembno je, da to dejstvo damo pred našo dušo. Če spremenimo to dejstvo v občutek, lahko občutimo, da smo reprodukcija makrokozmosa. To ni samo fraza, pač pa je človek dejansko slika makrokozmosa.

DAN IN NOČ. RITMIČNI PROCES. ETERIČNI PREMIK

Sedaj poglejmo še BUDNOST IN SPANJE. Naše dihanje lahko gledamo kot na najmanjši življenjski element.

Ko dihamo zrak gre noter in ven. Zrak je potegnjen noter in vržen ven, tako da postavlja v oscilacijo materialno substanco.

BUJENJE

Na enak način lahko gledamo stanje spanje in budnost. Ko vzamemo v sebe naš ego in astralno telopri jutranjem bujenju, je naše eterično telo potisnjeno nazaj, potisnjeno nazaj iz glave v višje dele našega organizma.

SPANJE

In ko zaspimo in pošljemo naš ego in astralno telo izven našega telesa, takrat lahko opazimo, da se  naše eterično telo širi ven v naši glavi. Torej imamo neprekinjen ritmični proces. Eterično telo je potisnjeno navzdol in mi se budimo, ostane dol, dokler smo budni. Ko pademo v san je zopet potisnjeno navzgor. Imamo eterični premik, v 24 urah.

EN DAN ČLOVEŠKEGA ŽIVLJENJA JE ENO PLATONOVO LETO.

25920 DIHOV IN 25920 LET

Iz tega lahko rečemo, nekaj kar diha v nas in  nekaj kar se vzpenja in pada. To kar diha v nas v ritmu enega dne in dih v ritmu 1/18 minute. To bi lahko rekli, da je reprodukcija platonovega leta 25920 let. Koliko let ima 25920 dni?  Vzemimo povprečje, da ima leto 365,25 dni:

25920 : 365,25 = 71

71 let je povprečje človeškega življenja.  Torej, če živimo en dan lahko reproduciramo platonov svet-leto z našim 25920 vdihov. Če živimo 71 let zopet reproduciramo platonovo leto 25920 let velikih vdihov z dviganjem in padanjem, ki so vezani z bujenje in spanjem.

Mi smo obkroženi z zrakom, ki je na zemlji in dihamo v ritmu zemlje. Zemlja se vrti okrog svoje osi za čas dneva in noči. Torej lahko rečemo, da zrak diha v nas, ko gre zrak noter in ven. Preko obračanja zemlje okrog osi, preko dneva in noči zemlja diha v nas in je vzrok temu, da gremo spat in se zbudimo, zemlja diha in pulzira v nas.

VSEPREŽEMAJOČE ŽIVLJENJE

To nam omogoča, da občutimo, da smo znotraj vseprežemajočega življenja, kateri ima daljše dihanje, dih, ki ima v ritmu 24 ur. Lahko občutimo sebe znotraj živega bitja – zemlje, kateri puls in ritem dihanja je daljši od našega. Mogoče nismo samo povezani z zrakom na zemlji in z zemljo in njenim ritmom dneva in noči, pač pa tudi s soncem, z njegovo vrnitvijo na začetno pomladno točko v enem letu platonovega leta. Mogoče smo na nek način povezani tudi s tem?

Te stvari so zelo pomembne.

Že stari maji so govorili, da se z letom 2012 konča cikel 25920 letnega obdobja. Sledi ZLATA DOBA.

RUDOLF STEINER

Je oče antropozofskega gibanja. Na osnovi njegovega znanja je tudi pri nas v Sloveniji osnovano izobraževanje Waldorfske šole. Povezanost človeka, narave in vsega življenja je ključna pri razvoju človeštva in vsesplošnega napredka.

Izbrani prispevki

Nekateri ljudje vstopajo v naša življenja, da nas naučijo, da ne bomo takšni kot oni

Nekateri ljudje vstopajo v naša življenja, da nas naučijo, da ne bomo takšni kot so oni. Kot je rekel Oscar Wilde: “nekateri ljudje prinesejo srečo ko pridejo. Drugi samo, ko odidejo.”

Ne glede na to, tudi ti ljudje pridejo, da nas nekaj naučijo. Čeprav delajo nam bolečino, nam dajo sposobnost, da drugače postopamo z našimi občutki.

ČISTO VSAK DOGODEK V KATEREM SMO BILI RANJENI, JE TU ZATO, DA NAS NEKAJ NAUČI. IZ VSAKEGA LAHKO POTEGNEMO NEKAJ DOBREGA ZA NAS.

Čeprav ne moremo ugotoviti pomen določenih negativnih odnosov, nam oni resnično kažejo neko vizijo sveta, ki je nam neznana.

Z drugimi besedami, takšne izkušnje nam kažejo in nas učijo, da ocenimo, kaj nam prinaša bolečino. Kaže nam to, kar ne želimo.

NAŠI PRINCIPI SE OKREPIJO ZAHVALJUJOČ DOLOČENIM ODNOSOM.

Biti priča nekemu nepravičnemu dogodku, občutiti veliko nelagodnost zaradi obnašanja drugih posameznih ljudi, nam pomaga, da razmislimo o svojih vrednotah in naših prepričanjih, kaj  je dobro in kaj slabo.

Prevare, hlad, prepotentnost delajo slabe stvari. Zelo slabe. Včasih je najbolj, da ne prepoznate ljudi, ki so nas obkrožali. Obstajajo ljudje, ki na koncu pokažejo kaj so, ko jim nismo več potrebni.

Ko se to zgodi, sama bolečina omogoča, da vidimo naše prioritete in svoje obnašanje do drugih. Zaradi tega, včasih, ko gremo skozi neko slabo situacijo nas naredi boljše ljudi.

Takšne situacije nam pomagajo, da spregledamo svoje občutke in vplivamo na svojo osebno in duhovno rast. Vse to zahteva veliko notranjega dela, ki omogoča, da gremo naprej in ne zbiramo slabosti, krivico in nezadovoljstvo.

ODDALJEVANJE OD LJUDI, KI NAM DELAJO PROBLEME JE DOBRO ZA NAŠE ZDRAVJE IN DUŠO.

Ko se oddaljimo od ljudi, ki so nas ponižali ali kako drugače škodovali, je to dobro, ker smo v prednosti. To je res, ker lahko izkoristimo dejstvo, da so njihove reakcije in namere vse predvidljive.

To nam omogoča, da se drugače obnašamo do okolice in do drugih, ker lahko boljše delamo z okolico.

V tem smislu, nam ni potrebno, da dajemo velik pomen kaj ti ljudje delajo, pač pa da usmerjamo pozornost na lekcije, ki jih lahko izvlečemo iz tega kar smo doživeli, pomagamo sebi, da ustvarimo možnost za rast in delamo na samozaupanju in moči.

Ker na koncu, tisti, ki nekaj pričakuje bo vedno razočaran.

Če od nekoga pričakujete preveč, lahko izzovete razočaranje, uničite svoj psihološki kisik, zatrete emocije in okrepite zaskrbljenost.

ZAVESTNA POZORNOST

Zavestna pozornost nam pomaga, da lahko dosežemo določeno ravnodušnost in da izstopimo iz te čustvene zaskrbljene planine, kar nam omogoča, da oddvojimo svoje probleme od tujih in da se osvobodimo od nesigurnosti in nekontroliranih reakcij.

Bistvo je, da skristaliziramo svoje ideje in svoje misli in čustva brez strahu od posledic. To nam bo dalo hitre, direktne in zadovoljujoče rezultate. Naši problemi se bodo zmanjšali in mi bomo živeli v miru.

KO NEKDO POSKUŠA, DA NAM NAMERNO ŠKODI, POTEM MORAMO IZBRATI ALI, DA SPUSTIMO ČUSTVENE “ZAVESE” ALI DA VSTOPIMO V TO, KAR NAS BO ZADUŠILO.

Življenje je prekratko, da bi se potresali zaradi tega, kaj ljudje delajo ali ne delajo okrog nas. Iz tega razloga je najboljša odločitev, ki jo lahko sprejmemo, da se umaknemo od vsega, kar je negativno in da se ne približamo tistemu, kar nas ne dela boljše.

Izbrani prispevki

Kdo sem? Je vprašal mladenič..

Kdo sem jaz? je vprašal mladenič starca.

Ti si to kar misliš. Odgovori starec. Pojasnil ti bom z eno zgodbo.

Nekega dne sta se ob grajskem obzidju, v polmraku videli dve senci, ki bi lahko bile dve osebi, ki se objemata.

To sta oče in mama, pomisli nedolžno dete.

To so ljubimci. Pomisli človek, pokvarjene domišljije.

To sta dva prijatelja, ki se nista že dolgo videla, pomisli človek, ki živi sam.

To sta dva trgovca, ki sta sklenila dober posel. Pomisli človek pohlepen denarja.

To je oče, ki objema sina, ki se je vrnil iz vojne. Pomisli žena nežne duše.

To je hči, ki objema svojega očeta, ki je prišel iz poti. Pomisli žalosten človek, ker je izgubil svojo hči v nesreči.

To sta zaljubljenca. Pomisli dekle, ki sanja o ljubezni.

To sta dva, ki se borita na smrt, pomisli morilec.

Zakaj se objemata, pomisli ozkosrčni človek.

Kako je lepo videti, dve osebi, ki se objemata. Pomisli, človek, ki ima BUDNO ZAVEST, ČLOVEK BOŽJI.

Vsak misli – zaključi Starec – odvisno od tega, kar je on sam. Poglobi se v svoje misli; ti lahko rečeš veliko več o tem, kdo si, kot pa tvoj učitelj.

Izbrani prispevki

Koncentracija zavesti

Dr. GRIGORI GRABOVOI  “Koncentracija lastne zavesti lahko radikalno spremeni strukturo celotnega sveta. S pomočjo koncentracije Zavesti, npr. na organ telesa, ga lahko spremenimo, ozdravimo. Odvisno od človekovega dela na sebi, njegovega razvoja, njegovi duhovni veličini, sledi vse večja in večja koncentracija njegove Zavesti. Koncentracija zavesti tu predstavlja upravljanje z informativno gostoto, širjenje informativnega obsega v prostoru enosti.

Preberi več “Koncentracija zavesti”

Grigori Grabovoi numbers

Dr. Grigorij Grabovoj je avtor Učenja o rešitvi in harmoničnem razvoju, o večnem in neskončnem razvoju.

Jasnoviden in specialist za Energoinformatiko. Znanje je dobil od samega Stvarnika.

Nagrajen za Preporod Rusije v Naravni znanosti  za „razvoj medicine in zdravstva.“

Stvarnik je ustvaril človeka po svoji podobi

•Človeka je ustvaril Stvarnik po svoji podobi. Stvarnik je ustvaril Dušo, ki gradi dogodke in realnost, na podlagi stanja duha in zavesti

Kako nastaja znanje v človekovi duši?

Nastaja v stiku med dušo-duhom-zavestjo.

Znanje je svetloba Večnosti Stvarnika. Je materija iz katere je vse ustvarjeno. 

•Telo izpolnjeno s svetlobo preide v harmonijo in normo.

Skladno življenje: posledica je sreča, radost, harmonija, zdravje, obilje.

•Stanje miru in spokoja, ker vemo, da z realnostjo mi sami upravljamo

. •Optimizirana prihodnost. To pomeni, da vemo, da nas v prihodnosti čaka le sreča in harmonija. •

Da bi se zavest razsvetlila je potrebno to uresničiti z metodati za razvoj zavesti in izobraževanjem duše po učenju Grabovoja.

Želimo doseči dva cilja

  1. CILJ: Doseči stanje NORME telesa – DUŠA V NORMI – JE SKLADNA DUŠA Z ZNANJEM BOGA in ZDRUŽENA Z BOGOM.
  1. CILJ: Strukturirati zavest, da bo znala upravljati z dogodki v življenju – RESNIČNA ZAVEST JE VEČNA IN USTVARJALNA, upravljujoča

•S tehnikami upravljanja,

•učenjem načel zavesti,

•Metodami in vajami za razvoj zavesti

Želimo doseči dva cilja

1.cilj je stanje norme v duši.

2. Cilj je znati upravljati s svojo zavestjo. Potrebno jo je strukturirati po učenju dr. Grigorija Grabovoj.

Kaj je norma?

NORMA: •SKLADNOST IN HARMONIJA •SREČA RADOST •NARAVNO STANJE ČLOVEKA ZDRUŽENO S STVARNIKOVO ZAVESTJO •VEČNO ŽIVLJENJE •NESKONČEN RAZVOJ •POMLAJENO TELO •POPOLNO ZDRAVJE •ZNANJE UPRAVLJANJA Z REALNOSTJO Z ZAVESTJO IN DUHOM. •ŽIVETI V TRENUTKU ZDAJ

Kaj ni norma?

•VSA NEGATIVNA STANJA •PORUŠENA HARMONIJA telesa, okolja, •STARANJE, SMRT •BOLEZNI, BOLEČINE •Pomanjkanje Svetlobe Znanja •Z mislimi ves čas v preteklosti •Občutek nemoči

ZAKAJ SE IZOBRAŽEVATI PO TEM SPLETNEM SEMINARJU?

Da si uresničite srečno življenje po želji svoje duše.

Jezus je učil o globini zavesti

Jezus je ob neki priliki govoril o izgubljenem sinu, ki zapusti očetov dom, zapravi njegovo bogastvo, obuboža in se je nazadnje pod bremenom trpljenja prisiljen vrniti domov. Ko se vrne, ga njegov oče ljubi bolj kot kdajkoli prej. Zakaj? Ker sin je res takšen kot je bil – pa vendar drugačen, pridobil je globino. Prilika opisuje potovanje od neozaveščene popolnosti skozi navidezno nepopolnost in “zlo” do ozaveščene popolnosti.

Kaj to pomeni? Oče, sina ljubi bolj, zaradi tega, ker je postal zavestno navzoč. Širši in globlji pomen tega, da postanete zavestno navzoči je, da ste opazovalec svojega uma. Ko opazujete svoj um, umaknete zavest iz umskih oblik, tako da postanete opazovalec. To je čista zavest brez oblik, postane močnejša, ko se je zavemo, misli pa šibkejše. Skozi vas se zavest prebuja iz svojih sanj, da je oblika ali da je človeško telo. Temu bi lahko rekli “konec sveta”. Kajti naše bistvo je čista zavest.

Ko se zavest ne istoveti z obliko, postanete čisti in razsvetljeni, zavestno navzoči. Večina ljudi je še v primežu egovskega uma, istovetijo se z njim in se mu dajo voditi. Če ga ne bomo pravi čas osvobodili, nas bo uničil. Čedalje večje zmede, nasprotja, nasilja, bolezni, obup, norost,..Egovski um je kot potapljajoča se ladja. Če ne greš pravočasno z nje, potoneš skupaj z njo.

Kolektivni egovski um je najbolj nevarna in zmedena in uničevalna stvar, kar jih je bilo na planetu. Uporabljamo alkohol in tablete, da si malo odpočijemo od egovskega mišljenja. Če bi ljudem vzeli ta olajšala bi postali nevarni sebi in drugim. Nekateri posamezniki si s tableti ublažijo trpljenje, toda si s tem onemogočijo, da bi v sebi razvili zavestno navzočnost, da bi se povzpeli nad mišljenje in se tako zares osvobodili.

Če naj človeštvo preživi mora napredovati na naslednjo raven. Zavest se razvija povsod po planetu in po vesolju in v nešteto oblikah. Pa tudi če nam to ne bi uspelo, se v kozmičnem merilu to ne bi veliko poznalo. Že samo to, da vse več ljudi o tem govori je znak, da si zavest utira pot. Ne skušam vas učiti.

Vi ste zavest in poslušate sami sebe!

Obstaja rek: učitelj in učenec skupaj ustvarjata nauk. Besede same po sebi niso pomembne. Niso Resnica. Le kažejo nanjo.

Jaz govorim iz navzočnosti in medtem ko govorim, se mi lahko pridružite v tem stanju. Najmočnejša in najbolj učinkovita nosilka visokih frekvenc navzočnosti je tišina – zatorej prisluhnite tišini, medtem ko to berete. Zavejte se je. Ta tišina sporoča in govori. Vaša zavest jo lahko zazna, toda le če imate razvito zavestno navzočnost.

Če prisluhnemo tišini se takoj v nas naseli spokojnost. Tudi ko je hrupno okrog nas, je vedno prisotna tudi tišina. Edino spokojnost v nas lahko zazna tišino zunaj. Spokojnost je navzočnost, zavest, osvobojena miselnih oblik.

Ne vežite se za besede, Kristus je lahko tudi navzočnost v vas. Kristus je božja esenca. Prebudite to navzočnost v vas, to je božja esenca.

Če bi se Jezus vrnil vam bi povedal edino to: Jaz sem Resnica. Jaz sem božja navzočnost. Jaz sem večno življenje. Jaz sem v vas. Jaz sem tu. Jaz sem zdaj.

Življenjepis Grigorija Grabovoja

Grigori Grabovoi je doktor fizikalnih in matematičnih znanosti, akademik, avtor odkritja ustvarjajočega polja informacij in izvirnih del o napovedovanju prihodnjih dogodkov, njihovem nadzoru, popravljanju; je avtor Učenja »O odrešenju in harmoničnem razvoju«.

Rodil se je 14. th novembra 1963 v vasi Kirovsky (Bagara vasi), četrti Kirov, Chimkent oblast iz Kazahstana SSR.

Leta 1986 je diplomiral na fakulteti za uporabno matematiko in mehaniko Državne univerze Taškent po imenu Lenin, smer mehanika.

Po diplomi na univerzi je Grigori Grabovoi delal v oblikovalskem biroju mesta Taškent, ki je bil podružnica moskovskega ministrstva za strojništvo, ki se je ukvarjalo z razvojem in preskušanjem vesoljskih tehnologij.

letih 1991-1992 je prvič na svetu na uradni in znanstveni osnovi Grigori Grabovoi po navodilih vodstva Uzbekistana National Airlines opravil več kot 360 napovedi o diagnostiki stanja letalskega inženiringa s 100-odstotno konvergenco. napovedi z dejstvi v togih delovnih pogojih delovanja letalske flote OJSC Taškent, obrata za popravilo zrakoplovov št. 243 in inšpekcijskega nadzora letenja Nacionalne letalske družbe Republike Uzbekistan.

Od 7. januarja 1993 do 1. septembra 1993 je Grigori Grabovoi delal kot strokovnjak v centru za informacijske in računalniške storitve nacionalnih letalskih prevoznikov Republike Uzbekistan, kjer je še naprej uporabljal ekstrasenzorsko diagnostiko.

Dokazana osnova 100-odstotne zanesljivosti vseh napovedi in diagnostike opreme zrakoplova je vključena v “The Practice Control”. Pot odrešenja. Zvezek 1 ”.

Leta 1994 je Grigori Grabovoi odpotoval v Indijo, tempelj Chhatarpur, kjer je Shri Sant Baba Nagpal Ji, ki je v svojem življenju prepoznal svetega, blagoslovil Grigorija Grabovoija, rekoč, da bo molil zanj, in napovedal, da bo Grigori Grabovoi skozi dogodek uporabil svoje visoke energije in psihične sposobnosti. nadzor v korist ljudi ne le v njegovi državi, ampak tudi po vsem svetu.

Istega leta je znani zdravilec, napovedovalec in jasnovidnik Yuko N. Labeau izrazil prepričanje, da je bil Grabovoi ravno dolžan pomagati ne le svoji državi, temveč tudi celotnemu planetu.

27. oktobra 1995 je veliki bolgarski vidik Baba Vanga po 50-minutnem pogovoru z Grigorijem Grabovoijem napovedal, da bo v 20 letih dosegel vse, kar je načrtoval, in v praksi uresničil svoj sistem jedrske in okoljske varnosti na planetu, človeka življenjsko podaljšanje, ne umirajoče, in izrazila prepričanje, da mora Grigori Grabovoi s svojimi fenomenalnimi lastnostmi še naprej širiti obseg svojih sposobnosti na vseh področjih življenja.

Od leta 1995 do 1997 je Grigori Grabovoi sodeloval s Nadzornim centrom za vesoljske lete Ruske federacije, s čimer je uspešno reševal nastale težave na vesoljski ladji pri diagnostiki orbitalnega kompleksa “Mir”. Grigori Grabovoi je v navzočnosti namestnika vodje letov te organizacije natančno določil mesta preloma toplotne izolacije v zunanjem pokrovu vesoljske postaje in nakazal praske in razpoke v kompleksnem telesu. To je preprečilo možne izredne razmere, ki bi lahko nastale zaradi načrtovanih obremenitev vžigalnikov na vozilu. Grabovoi je vztrajal, da so takšna dejanja nedopustna do odprave navedenih pomanjkljivosti.

Obstaja še en primer Grigorija Grabovoija na področju diagnosticiranja vesoljske tehnologije: diagnoza vseh motorjev ameriške družbe Atlantis. V tem primeru je dal resnično tehnično sliko, ki se je v praksi potrdila, da gre za spremembo nastavitev spodnjega motorja. Opozoriti moramo, da je Grigori Grabovoi v nekaj sekundah to diagnostiko opravil na prostem in komuniciral s Nadzornim centrom za vesoljske lete po mobilnem telefonu.

Pristojna komisija strokovnjakov ugotavlja, da “so bile na podlagi primerjave napovedi Grigorija Grabovoija s prakso vse napovedi Grigorija Grabovoija stoodstotno potrjene. Stoodstotna potrditev vsake napovedi in skupnega obsega naloge omogoča sklep, da ko Grigori Grabovoi vesoljsko tehniko diagnosticira samo s svojim jasnovidcem, takoj poda 100-odstotno potrjeno napoved o skupnem obsegu naloge . Iz opisanih dejstev izhaja, da je treba jasno sredstvo uporabiti za preprečevanje napak in nesreč v vesoljski tehnologiji. ” (Vaja nadzora. Pot reševanja. Zvezek 1. Stran 239).

Grigorij Grabovoi ustvaril novo znanost. Znanost Grigorija Grabovoija je bistveno novo področje znanja, ki potrjuje način razvoja v nenehnem spoštovanju zakonov ustvarjalnega razvoja sveta. Temeljni zakoni kreativnega nadzora vsakega predmeta informacij v smeri reševanja in reševanja pred uničenjem so bili prvič odkriti in potrjeni v praksi. Prvič so bile matematično opredeljene odvisnosti, ki so v praksi dokazale, da se sprememba dojemanja lahko spremeni v informacijo v vseh sistemih resničnosti.

19. decembra 1997 je Mednarodna registracijska zbornica informacijsko-intelektualne novosti Grigoriju Grabovoiju izdala potrdila-licence:

  • za metodo “Računalniška tehnologija daljinskega upravljanja”;
  • za model “Arhiviranje v kateri koli točki prostora in časa”;
  • za odkritje „Razmnoževanje samorazvijajočih se sistemov, ki odražajo zunanja in notranja področja različnih ustvarjajočih sfer“;
  • za načelo “Čas je oblika prostora”;
  • za načelo “Diagnostika predmeta z metodami pravoslavne matematike”.

24. decembra 1997 je prejel potrdilo-licenco za odkritje „Razmnoževanje samorazvijajočih se sistemov, ki odražajo zunanja in notranja področja različnih ustvarjajočih sfer“.

24. januarja 1998 je Grigori Grabovoi prejel naziv “najboljši zdravilec” v bioenergetiki, informatiki in napovedovanju.

9. marca 1998 je Ruska akademija za naravoslovje (RANS) na podlagi svoje listine Grigorija Grabovoija izvolila za polnopravnega člana RANS-a v oddelku “Noosfersko znanje in tehnologije”.

10. junija 1998 je bil Grigori Grabovoi izvoljen za polnopravnega člana Mednarodne akademije za informatizacijo.

10. junija 1998 je bil Grigori Grabovoi s priznanjem in potrjevanjem izvoljen za akademika Mednarodne akademije za informatizacijo.

Mednarodna akademija za informatizacijo je nevladna organizacija in pridružena članica Organizacije Združenih narodov (UNO), ki ima skupni status posvetovanja Ekonomsko-socialnega sveta Organizacije Združenih narodov ( www.iia.ca ).

10. avgusta 1998 je Italijanska akademija za ekonomski in socialni razvoj Grigoriju Grabovoiju podelila naziv akademik v znak najvišjega izraza uradnega priznanja njegovih eminentnih vrlin, visokih moralnih lastnosti, nenehnega izvrševanja njegove civilne dolžnosti in sledenja najbolj plemeniti ideali, ki so mu dali popolno pravico, da se je v društvu dostojno postavil.

avgustu 1998, New York Academy of Sciences izvoljen Grigorij Grabovoi polnopravni član Akademije.

15. septembra 1998 je Ruska akademija za naravoslovje podelila Grigoriju Grabovoiju srebrno medaljo “Za razvoj medicine in zdravstva”

Od 24. septembra 1998 je Grigori Grabovoi častni član Akademije za kozmonavtiko po imenu KE Tsiolkovsky (spričevalo št. 1095) in pozneje član Akademije za kozmonavtiko po imenu KE Tsiolkovsky.

10. oktobra 1998 je Mednarodna akademija znanosti o naravi in ​​družbi Grigoriju Grabovoiju podelila medaljo akademije “Za zasluge v oživitvi ruske znanosti in gospodarstva”.

20. oktobra 1998 je Mednarodna akademija avtorjev znanstvenih odkritij in izumov Grigoriju Grabovoiju podelila srebrno medaljo »Za zasluge v inovacijah«.

25. oktobra 1998 je prejel diplomo Malteškega reda.

29. oktobra 1998 je Ruska akademija za naravoslovje podelila Grigoriju Grabovoiju znanstveno stopnjo doktorja Ruske akademije za naravoslovje.

4. novembra 1998 je Mednarodna medakademska zveza v znak osebnih zaslug podelila Grigoriju Grabovoiju častni naziv “Veliki mojster svetovnih znanosti in izobraževanja”.

20. novembra 1998 je Grigori Grabovoi prejel potrdilo o članstvu v Strokovni psihoterapevtski ligi.

2. decembra 1998 je Mednarodna akademija znanosti o naravi in ​​družbi Grigorija Grabovoija podelila medaljo za “Razvoj kulture in umetnosti”.

25. decembra 1998 je z resolucijo predsedstva Mednarodne akademije informacijskih znanosti Grigoriju Grabovoiju podelil naziv laureata mednarodnega natečaja “Elita svetovnih informacijskih znanstvenikov”

16. aprila 1999 je Grigori Grabovoi v Bruslju podelil diplome Svetovne porazdeljene univerze (WDU) o dodelitvi znanstvene stopnje velikega doktorja filozofije in znanstvene stopnje rednega profesorja.

20. aprila 1999 je Grigori Grabovoi s sklepom najvišjega certifikacijskega in kvalifikacijskega odbora podelil akademsko stopnjo doktorja tehničnih znanosti. Bistvo njegove disertacije je bilo objavljeno v publikaciji “Raziskovanje in analiza temeljnih definicij optičnih sistemov za preprečevanje katastrof in napovedno vodenje mikro procesov” v znanstveno tehnični zbirki “Mikroelektronika”, številka 1 (153) Moskovska centralna znanstvena raziskava Inštitut “Elektronika” 1999.

20. aprila 1999 je bil s sklepom odbora za certifikacijo in kvalifikacije Grigoriju Grabovoiju dodeljen akademski naziv profesor s specialnosti 05.02.21 “Varnost posebej zapletenih predmetov”.

12. maja 1999 je bil Grigori Grabovoi izvoljen za rednega člana (akademik) Akademije medicinskih tehničnih znanosti Ruske federacije.

25. maja 1999 je Grigori Grabovoi prejel najvišje priznanje Mednarodne medakademijske zveze “Zvezda Vernadski za zasluge v znanosti”.

Dne 4. junija 1999, s sklepom o visokem Inter-Academic Certification Komisija Grigorij Grabovoi je prejel akademski naziv doktor fizikalnih in matematičnih znanosti. Diploma DPM št. 0052

11. junija 1999 je bil Grigori Grabovoi izvoljen za polnopravnega člana Mednarodne akademije za integracijo znanosti in poslovanja (IAISB)

11. junija 1999 je bil s sklepom predsedstva Mednarodne akademije za integracijo znanosti in poslovanja (IAISB) Grigoriju Grabovoiju dodeljen doktor informatike in upravljanja IAISB.

26. junija 1999 je Grigorij Grabovoi prejel viteški red svetega Stanislava.

15. julija 1999 je Grigori Grabovoi s sklepom Višje medakademijske certifikacijske komisije dodelil akademski naziv profesor na področju “Analitične in strukturno-analitične naprave in sistemi”.

juliju 1999, Grigorij Grabovoi predaval na Centru za izobraževanje in usposabljanje strokovnjakov na področju sodobnih tehnologij za preprečevanje in odpravo izrednih razmer na ministrstvu za izredne razmere agencije za spremljanje in napovedovanje izrednih razmerah. (Pismo M. Shahramaniana Višji medakademski certifikacijski komisiji z dne 23. 07. 2013).

24. avgusta 1999 je bil s sklepom predsedstva Mednarodne akademije za integracijo znanosti in poslovanja (IAISB) Grigoriju Grabovoiu dodeljen akademski naziv profesor IAISB iz področja “Sistemska informatika”.

17. februarja 2000 je bil s sklepom predsedstva Mednarodne akademije avtorjev znanstvenih odkritij in izumov Grigori Grabovoi izvoljen za polnopravnega člana Akademije.

16. marca 2000 je s sklepom predsedstva Evropske univerze Grigoriju Grabovoiju dodeljen naziv doktor znanosti Univerze na področju tehničnih znanosti.

5. marca 2000 je bil Grigori Grabovoi sprejet v „Klub letalskih popotnikov“ zaradi velikega prispevka pri razvoju nadlahtnega letalstva.

Na 10. maja, 2000, Grigorij Grabovoi registriran patent za izum No. 2.148.845 ” Postopek za preprečevanje katastrof in naprava za njegovo uresničitev ” . Opis patenta je na voljo na internetu na uradni spletni strani Zvezne agencije Rusije za intelektualno lastnino, patente in blagovne znamke www1.fips.ru.

Izum se lahko uporablja za preprečevanje različnih katastrofalnih pojavov naravnega značaja, kot so na primer katastrofalni potresi in nesreče, ki jih povzroči človek, zlasti na proizvodnih mestih.

27. julija 2000 je Ruska akademija za naravoslovje podelila Grigorju Grabovoiju častni naziv in značko “vitez znanosti in umetnosti”.

4. decembra 2000 je Ruska akademija za kozmonavtiko, imenovana po KE Tsiolkovski, izvolila Grigorija Grabovoija za polnopravnega člana (akademika) Ruske akademije za kozmonavtiko, imenovanega po KE Tsiolkovski.

20. februarja 2001 je Grigori Grabovoi registriral patent za izum št. 2163419 „ Način prenosa informacij “.  Izum se nanaša na področje komunikacijske tehnologije in ga je mogoče uporabiti v sistemih prenosa informacij z uporabo brezžične komunikacije med oddajnikom in sprejemnikom informacij, pretežno pri prenosu informacij na velike razdalje in v sistemih preprečevanja katastrofalnih procesov različnega izvora.

Naprave, ki temeljijo na patentih Grigorija Grabovoija, krepijo učinek človekove zavesti in so svojevrsten trening, ki trenira zavest do stopnje, na kateri bo lahko samostojno brez naprav povzročil duhovne procese, ki bi zagotavljali regeneracijo celic in celega človeškega telesa.

28. marca 2001 je Grigori Grabovoi na Ministrstvu za naravne vire Rusije, Oddelku za dodatno strokovno izobraževanje Ministrstva za šolstvo Rusije in v Avstriji prijavil svoj avtorski učni načrt usposabljanja “Tehnologije predvidene napovedi in varnega razvoja”. Mednarodni center za izobraževalne sisteme (ICES) pri Unescu.

21. septembra 2001 je bil imenovan za predsednika Komisije za nadzor nad sistemom napovedovanja pri Svetu podjetnikov pri kabinetu župana in mestne vlade Moskve.

26. marca 2003 je bil imenovan za podpredsednika Ruske finančne unije.

22. avgusta 2003 je bil s sklepom Stalne komisije za premije v ruskem mednarodnem registru kompleksnega zdravila “ENIOM” Grigori Grabovoiu dodeljen naziv “najboljši zdravilec III tisočletja”.

14. novembra 2003 je Grigori Grabovoi prejel javno naročilo dvakratnega heroja Sovjetske zveze častnega testnega pilota ZSSR Beregovoi GT za njegov velik prispevek k varnosti letenja vesoljske tehnologije.

21. junija 2004 je bil v skladu s sklepom predsedstva WSA Grigori Grabovoi izvoljen za častnega člana Svetovnega znanstvenega združenja.

10. oktobra 2004 je zveza ruskega kozmonavtika Grigoriju Grabovoiu podelila medaljo po imenu akademika Sergeja Repijeva za zasluge v nacionalnem prostoru.

24. oktobra 2004 je Evropska akademija naravoslovnih znanosti v Hannovru Grigoriju Grabovoiju podelila medaljo Roberta Kocha.

15. decembra 2004. Akademija za težave varnosti, obrambe in pravne države je Grigorija Grabovoija izvolila za polnoletnega akademika.

15. decembra 2004 je Akademija za probleme varnosti, obrambe in pravne države podelila Grigoriju Grabovoi diplomo profesorja akademije.

29. januarja 2005 je Mednarodno strokovno medicinsko združenje specialistov tradicionalne popularne medicine in zdravilcev „EONIM“ Grigoriju podelilo Zlato značko „ELITE“ za posebne zasluge na področju ustvarjanja, uporabe in uvajanja novih tehnologij in pripomočkov v tradicionalni medicini .

26. avgusta 2005 je bil Grigorij Grabovoi za zasluge in pomemben osebni prispevek k razvoju in krepitvi ruske države odlikovan z redom Petra I. stopnje.

26. decembra 2006 je Grigori Grabovoi s sklepom Komisije prejel medaljo »Za pobožnost letalstvu«.

Grigori Grabovoi je avtor Učenja Grigorija Grabovoja

registriran na ime Grigori Grabovoi v obliki sto svojih del v pisarni avtorske pravice Kongresne knjižnice ZDA. ( www.ggrig.com/copyright )

Grigori Grabovoi je bil registriran kot avtor v Društvu avtorskih pravic družbe GFR VG WORT. Podatki o registraciji so naslednji: št. 1103135 z dne 30. septembra 2011 so na voljo na uradni spletni strani www.vgwort.de , strani https://tom.vgwort.de .

Dokumentirani rezultati Grigorija Grabovoija o natančni ekstrasenzorni diagnostiki in predvidevanju napovedovanja, o nadzoru dogodkov s pomočjo generiranja bio-signalov in emanacije misli so opisani v knjigah “The Practice Control”. Pot odrešenja. ” zvezki 1, 2, 3 (www.ggrig.com/control-practices-1-6).

Dokumentirani rezultati ljudi, ki izvajajo učenje Grigorija Grabovoija, so opisani v knjigah “Praksa nadzora. Pot odrešenja. ” Zvezeki 4, 5, 6 ( www.ggrig.com/ru/control-practices-1-6 ).

Grigori Grabovoi je imetnik ekskluzivne pravice za registrirani blagovni znamki “GRABOVOI®” in “GRIGORI GRABOVOI®” na ozemlju Evropske unije, Japonske, Kitajske, Avstralije in ZDA. ( www.ggrig.com/ru/trademarks-certificate )

Kdo je Grigorij Grabovoj?

Napisala Yelena Loginova, dne 14.11.2018

Danes je rojstni dan Grigorija Grabovaja, velikega učitelja novega sveta, ki je znanje prinesel neposredno od našega Stvarnika. Z vsem srcem mu želim srečo in briljantno zmago pri spreminjanju kolektivne zavesti Človeštva do večnega in harmoničnega razvoja. Želim citirati odlomke iz moje knjige o otroštvu in mladosti Grigorija.

«Grigori je v zgodnjem otroštvu vedel, kakšen je cilj njegovega življenja na planetu. Kot triletni otrok je Grigori videl grožnjo uničenja, ki je visela nad Zemljo. Jasno je videl trpljenje ljudi, vojne, epidemije, propad. Toda kako bi lahko pomagal pri tej starosti? Ko je bil skrit v osamljenem kraju, kjer ga nihče ni mogel motiti, je fant z naporom njegove volje duševno postavil svet v svoje srce in videl neskončni tok ljubezni, kot severni sij in preprečil uničenje in umiranje ljudi. Že v starosti treh let je Grigori odraslim rekel, da je treba rešiti planet. Očaral je sorodnike s svojimi čudnimi izjavami in zunanjimi sposobnostmi. Njegova mati Ludmila Ilinichna je poskušala prikriti sposobnosti svojega sina, da ne bi šokiral javnost.
Babica Claudia Ivanovna, plemiške dediščine, se je rodila v aristokratski družini in je Grigorija vzela pod njeno skrb.
Mati Grigorija Grabovaja je poročala Eleni Muhovikovi zanimivo izkušnjo iz življenja njenega izrednega sina:

.
Grigori je odraščal kot miren fant. Nad nikogar nikoli ni dvignil svojega glasu, nobenega vikanja, brez boja in je bil popolnoma zdrav. Ni imel nobenih zdravstvenih kartotek, ker ni bil nikoli bolan. Grigori ni bil cepljen in nikoli ni videl zdravnika.
Ko je bil deček star pet let, so se njegovi starši odločili, da ga pokažejo jasnovidnemu starcu, muslimanu, ki je živel v drugi vasi, ki je oddaljena 20 km.

Ludmila Ilinichna pravi: “Ko smo vstopili na njegovo dvorišče, s klicem tega jasnovidca, ki je zahteval, da pride k njemu ruski  fant. «Starše smo prosili, naj ostanejo na dvorišču. Preden se je pojavil Grigori, je minila dolga agonizirana ura čakanja. »Kaj je počel s teboj tako dolgo?« Je vprašala Lyudmila Ilinichna. »Nič,« je odgovoril Grigori. “On je padel na kolena pred menoj, poljubil mi je roko, moje čelo in potem molil eno uro. Po tem je dedek vstal in spet poljubil moje roke in mi je povedal, da vas zdaj povabim, da ga vidite. “

Ko so starši spet videli starega človeka, jih je svečano vprašal, če vedo, da je njihov sin rojen od Boga? Ludmila Ilinichna je to potrdila s kimom. Muslimanski opazovalec je nadaljeval: “Tvoj sin je otrok, ki ga je zasnoval Bog in ne sme biti poškodovan noben las na glavi. Drži ga kot jabolko svojega očesa in ga nikomur ne pokaži. Če ga nekdo upa, da bi ga užalil, bo prekletstvo padlo na sedem plemen. ” Grigorijeva babica je postala njegov glavni skrbnik.

Nekajkrat, ko so ljudje umirali, sem videl trenutek, ko so odšli. Z zanimanjem sem pogledal, kot raziskovalca, ki bi rad nekaj razumel. In enkrat sem spoznal, zakaj mi je to pokazalo! Razumeti moramo zelo pomembno: človeštvo je izgubilo pot …. Kaj se dogaja ni prav in nujno moramo spremeniti situacijo.

Človek ima sposobnost postaviti svoje lastne zakone v naravi in ​​fiziki. Vem, da zveni čudno, vendar je vseeno resničnost. Dober primer tega je zmožnost levitacije ali teleportacije. Nova znanost bo, ko postane norma, postala del človeške kolektivne zavesti.

Nova znanost je v bistvu nova smer znanja, ki potrjuje način razvoja samo v smeri kreativnega, pozitivnega razvoja sveta.
Prvič je bilo matematično dokazano, da lahko, če spremenite svoje dojemanje, informacije v vseh sistemih realnosti spremenite.
Grabovoi je eden redkih znanstvenikov, ki lahko globalno razmišljajo. Njegovo ime je vključeno v seznam imen, ki sestavljajo intelektualno elito Rusije.

Cilj poučevanja je harmonično reševanje vseh in vsake osebe, ohranjanje večnega ustvarjalnega harmoničnega razvoja.
Grigori Grabovoi, ki uporablja tehnologijo zavesti na način ustvarjalca, je dokazal, da se lahko celo bolezni, kot so rak in aids na zadnji stopnji, pozdravijo. Uči vse ljudi na svetu uporabo tehnologij odrešenja in naš cilj je, da jih naučimo, da rešimo sebe in druge.

Grigori Grabovoi nikoli ne pripravlja predavanja. Tema in informacije se pojavijo v trenutku, ko začne govoriti pred občinstvom. Sem se udeležila enega od predavanj Grabovoja in imela vtis, da ni govoril kot danes, temveč kot človek prihodnosti.

Redno ponavlja svoje prepričanje: “Vsak dogodek se lahko spremeni, moje napovedi se ne sodijo, vedno iščem konstruktiven način preprečevanja. Ne spremenim predmeta, spreminjam situacijo okoli njega.”

Predavanja Grigorija Grabovaja niso enostavna za razumevanje, tudi za dobro pripravljeno osebo. Toda spremljevalci nadaljujejo z delom in vse gre dobro. Vse učenje je prežete s precej pozitivno energijo, brez manipulacije.

KDAJ, ko se zavedaš, da je celo del informacij iz predavanj, potem začnete čutiti, da so človeška bitja podobna Bogu; začnete počutiti veselje in upanje. Toda tudi odgovornost. Vsaka oseba ima prosto voljo. NIHČE NIMA PRAVICE, DA DIKTIRA DRUGEMU.

Prenesete lahko samo znanje. Potrebno je oblikovati novo kolektivno zavest, da bomo lahko vsi ozdravili: lahko zdravite raka, aids, cirozo jeter, razvijete nazaj zobe, ki so bili potegnjeni. Oseba nima bolezni v svoji kanonični obliki. Bolezen je zunanja informacija. Nekje v notranjosti objekta manjkajo podatki, ki ustrezajo zdravemu vaju.

Grigori Grabovoi je ustvaril tehnologijo za preprečevanje nesreč, ki jih povzroči človek, ter tehnologijo za radikalno podaljšanje življenjske dobe. Odlikovan je bil najvišji državni nagradi Bolgarije – reda stare planine, 1. razred “, ker je bila leta 1999 preprečena nesreča v jedrski elektrarni Kozloduj v Bolgariji.

Glavni cilj človeškega življenja je dvigniti raven njegove zavesti.

Osebna zavest vsake osebe je sestavni del kolektivne zavesti vseh ljudi, ki je zelo močna, saj deluje po vsem človeštvu.

Zavestno zavest moramo spremeniti v smeri večnega harmoničnega razvoja.

Prepričana sem, da lahko stanje na Zemlji, pomaga spremeniti Grigorij Grabovaj, da se  izognemu tretji, jedrski svetovni vojni. Prihodnost ima vedno več rezultatov. Izberemo svetlo prihodnost, večni in harmoničen razvoj!

Zapisala in objavila Yelena Loginova. Tekst je povzet in preveden iz njene strani na facebooku.